Мал, тушкований з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся з вами рецептом одного з найбільш ситних гарнірів. Ви дізнаєтеся, як приготувати рис, тушкований з овочами. Таке блюдо може цілком подаватися як повноцінне гаряче.
Для приготування цієї страви я використовувала заморожену суміш овочів, але влітку і восени обов'язково б спробувала свіжі овочі. Якщо у вас є така можливість, то зробіть з ними. Крупу будемо готувати на сковороді, а не в каструлі, адже рис буде саме гаситися, а не варитися.
- Мал - 100 грам
- Суміш заморожених овочів - 200 грам
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 200 мілілітрів

На сковороду з невеликою кількістю масла відправте овочі. Протушкувати їх 2 хвилини.

Добре промийте рис. На цьому етапі не лінуйтеся, інакше рис не вийде розсипчастим. Додайте його на сковороду. Влийте воду.

Гасіть блюдо протягом 15 хвилин, при необхідності додаючи воду. За кілька хвилин до готовності посоліть і додайте перець. Можна красиво піднести рис, використовуючи спеціальну форму.