Мал «Понятовський»
(покроковий рецепт з фото)
Чудове і дуже просте в приготуванні блюдо! Мал "понятовський" - майже класичне різотто з овочами, печерицями та сиром. Підійде як обіду або легкої вечері.
До вашої уваги - простий рецепт приготування рису "понятовський" . Схема приготування цієї страви дуже проста! На одній сковороді обсмажуються овочі з грибами, а на інший готується рис. Потім інгредієнти змішуються, приправляються спеціями і посипаються сиром і зеленню. От і все, хай щастить!
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Печериці - 300 грам
- Мал - 200 грам
- Бульйон - 3 склянки
- Сир пармезан - 100 грам
- Петрушка - За смаком
- Цибуля зелена - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
![мал](https://kuhari.com.ua/img/ris_quotponyatovskiiquot-137195.webp)
Промиваємо все овочі. Цибулю ріжемо кільцями і обсмажити на олії до прозорості.
![мал](https://kuhari.com.ua/img/ris_quotponyatovskiiquot-137196.webp)
На сковороду додаємо порізаний кубиками перець.
![мал](https://kuhari.com.ua/img/ris_quotponyatovskiiquot-137198.webp)
Також кладемо печериці скибочками.
![мал](https://kuhari.com.ua/img/ris_quotponyatovskiiquot-137199.webp)
Смажимо овочі з грибами 5-7 хвилин до м'якості печериць.
![мал](https://kuhari.com.ua/img/ris_quotponyatovskiiquot-137201.webp)
В окремій сковороді обсмажте рис (3-4 хвилини).
![мал](https://kuhari.com.ua/img/ris_quotponyatovskiiquot-137202.webp)
Влейте к рису бульон.
![мал](https://kuhari.com.ua/img/ris_quotponyatovskiiquot-137203.webp)
На маленькому вогні продовжуємо готувати. Поступово рис вбере в себе весь бульйон.
![мал](https://kuhari.com.ua/img/ris_quotponyatovskiiquot-137205.webp)
Додаємо в рис овочі з першої сковороди. Додаємо тертий пармезан, подрібнену зелень, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо.
![мал](https://kuhari.com.ua/img/ris_quotponyatovskiiquot-137206.webp)
Готово! Смачного!