Макарони, запечені з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Зробити смак звичних для нас макаронів ще цікавіше і яскравіше можна дуже просто, для цього їх потрібно просто запекти з фаршем в духовці під ароматною сирною шапкою - такої смакоти ви ще не пробували.
Я думаю, багато хто любить посипати звичайні макарони сиром і їсти їх, наприклад, з сосисками або м'ясом - виходить хоч і просто, але дуже смачно. А я пропоную об'єднати разом усі ці інгредієнти і приготувати макарони, запечені з фаршем, в домашніх умовах. У цій страві є все: і фарш, і сир, і навіть ароматний соус - для ситного обіду саме те, Чи не справедливість. Так що якщо ви давно шукали просту і цікаву ідею для повсякденного меню, цей рецепт приготування макаронів, запечених з фаршем, то, що вам потрібно.
- Фарш яловичий - 450 грам
- Макарони - 230-250 грам (вага сухих макаронів)
- Соус для спегетті - 680-700 грам (або томатна паста)
- Моцарелла tertaya - 1, 5 склянки
- Пармезан тертий - 1/3 склянки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (змастити форму)
Отже, почнемо приготування з того, що поставимо варитися макарони в злегка підсоленій воді. Варити їх потрібно не до повної готовності, а щоб вони залишалися злегка сируватими, не забувайте, що потім ми будемо їх ще і запікати.
Поки макарони варяться, ми ставимо на вогонь сковороду. Викладаємо на сковороду фарш і обсмажуємо його до золотистого кольору, потім відкидаємо на друшляк, щоб з фаршу стік зайвий жир.
Макарони також відкидаємо на друшляк і перекладаємо їх в глибоку каструлю, додаємо фарш, соус для спагетті, половина пармезану, сіль і перець за смаком, перемішуємо все і прогріваємо, щоб сир розплавився.
Тепер змащуємо форму для випічки рослинним (або вершковим) маслом, викладаємо макарони з фаршем в форму, посипаємо все зверху моцарелою і пармезаном.
Випікаємо макарони 20 хвилин при 190 градусах, до утворення рум'яної скоринки. Приємного всім апетиту!