Рецепт Запечені макарони у вершковому соусі фото

Запечені макарони у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Сир, Макарони, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Так нехай пробачать мене любителі томатних соусів до спагетті, але моя душа більше лежить до вершковим смакам з невеликою пікантністю. Тому я обожнюю подібні рецепти, хоч кожен день можу їх є.

Сьогодні пропоную вам дізнатися про те, як приготувати запечені макарони у вершковому соусі. З простим стравою впоратися кожен. Спочатку все вариться, а потім вирушає в духовку. І це досить швидко. Відмінний варіант для обіду на всю сім'ю. Зверху обов'язково буде апетитна скоринка і розплавлений сир.

  • Макарони - 400-500 грам
  • Твердий сир - 150 грам
  • Грецький йогурт - 180 грам
  • Молоко - 480 мілілітрів
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Паприка - 1 щіпка
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 1
1. Для початку відваріть макарони до готовності в підсоленій киплячій воді. Потім промийте їх.
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 2
2. Тепер зробіть соус. У сотейнику або каструлі розігрійте масло. Додайте до нього сіль, перець і борошно. Постійно заважайте суміш.
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 3
3. Зробивши повільний вогонь, вливайте порціями молоко, постійно заважаючи. Не давайте масі закипіти.
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 4
4. Потім соус перемішайте з макаронами. Також додайте йогурт і натріть сир.
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 5
5. Запікайте макарони в духовці протягом 15 хвилин при 230 градусах. Смачного!

Схожі рецепти