Рецепт Запечені макарони у вершковому соусі фото

Запечені макарони у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Сир , Макарони , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Макаронні вироби
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

Так нехай пробачать мене любителі томатних соусів до спагетті, але моя душа більше лежить до вершковим смакам з невеликою пікантністю. Тому я обожнюю подібні рецепти, хоч кожен день можу їх є.

Опис приготування:

Сьогодні пропоную вам дізнатися про те, як приготувати запечені макарони у вершковому соусі. З простим стравою впоратися кожен. Спочатку все вариться, а потім вирушає в духовку. І це досить швидко. Відмінний варіант для обіду на всю сім'ю. Зверху обов'язково буде апетитна скоринка і розплавлений сир.

  • Макарони - 400-500 грам
  • Твердий сир - 150 грам
  • Грецький йогурт - 180 грам
  • Молоко - 480 мілілітрів
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Паприка - 1 щіпка
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 1
1. Для початку відваріть макарони до готовності в підсоленій киплячій воді. Потім промийте їх.
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 2
2. Тепер зробіть соус. У сотейнику або каструлі розігрійте масло. Додайте до нього сіль, перець і борошно. Постійно заважайте суміш.
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 3
3. Зробивши повільний вогонь, вливайте порціями молоко, постійно заважаючи. Не давайте масі закипіти.
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 4
4. Потім соус перемішайте з макаронами. Також додайте йогурт і натріть сир.
запечені макарони у вершковому соусі - фото крок 5
5. Запікайте макарони в духовці протягом 15 хвилин при 230 градусах. Смачного!

Схожі рецепти