Запечені макарони у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Так нехай пробачать мене любителі томатних соусів до спагетті, але моя душа більше лежить до вершковим смакам з невеликою пікантністю. Тому я обожнюю подібні рецепти, хоч кожен день можу їх є.
Сьогодні пропоную вам дізнатися про те, як приготувати запечені макарони у вершковому соусі. З простим стравою впоратися кожен. Спочатку все вариться, а потім вирушає в духовку. І це досить швидко. Відмінний варіант для обіду на всю сім'ю. Зверху обов'язково буде апетитна скоринка і розплавлений сир.
- Макарони - 400-500 грам
- Твердий сир - 150 грам
- Грецький йогурт - 180 грам
- Молоко - 480 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Для початку відваріть макарони до готовності в підсоленій киплячій воді. Потім промийте їх.
2. Тепер зробіть соус. У сотейнику або каструлі розігрійте масло. Додайте до нього сіль, перець і борошно. Постійно заважайте суміш.
3. Зробивши повільний вогонь, вливайте порціями молоко, постійно заважаючи. Не давайте масі закипіти.
4. Потім соус перемішайте з макаронами. Також додайте йогурт і натріть сир.
5. Запікайте макарони в духовці протягом 15 хвилин при 230 градусах. Смачного!