Макарони в духовці з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться приготувати що-небудь смачненьке і не дуже складне, то зверніть свою увагу на макарони в духовці з м'ясом.
Макарони в духовці з м'ясом - це відмінний варіант для щільно і смачного обіду або вечері. Приготувати страву можна без великих зусиль, так що воно відмінно підходить для тих, у кого постійно немає часу на приготування.
- М'ясо - 350 грам
- Макарони - 450 грам
- Цибулина - 1 штука
- Томатний соус - 150 мілілітрів
- Сир - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування макаронів в духовці з м'ясом досить простий. Для початку необхідно вимити й обсушити м'ясо. Пропустити його через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною. На сковороду налити трохи олії і обсмажити м'ясо до готовності.
2. Макарони зварити в підсоленій воді (з 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці). Відкинути на друшляк і трохи просушити.
3. До обсмаженого фаршу додати томатний соус. Можна також взяти свіжі помідори, попередньо обдавши їх окропом і знявши з них шкірку. Потім нарізати на невеликі шматочки і відправити на сковороду. Ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком. Можна додати улюблені спеції, трохи гострого перцю (якщо блюдо не для дітей), часнику або сушених трав.
4. Відварені макарони додасть до томатно-м'ясного соусу, ретельно перемішати і потримати на вогні близько 2 хвилин.
5. У жароміцних форму перекласти макарони з м'ясом і розрівняти.
6. Сир натерти на середній або дрібній тертці. Викласти зверху і відправити в духовку поки сир не розплавиться і не утворюється апетитна скоринка. Макарони в духовці з м'ясом в домашніх умовах при подачі можна прикрасити свіжою зеленню.