Мафіни з кабачком і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Мафіни з кабачком і сиром - смачне і ситне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Такі маффіни стануть прекрасним перекусом, а також в тандемі з овочевими салатом - легким обідом або вечерею.
Мафіни з кабачком і сиром виходять дуже ніжними за структурою, ситними і неймовірно смачними. Любителі кабачків будуть від цього блюда в повному захваті. Своїм рецептом я доведу, що з кабачків виходять не тільки різні оладки і млинці (хоча їх я теж завжди багато роблю), але і смачні маффіни, корисніші, оскільки запікаються в духовці, а не смажаться на сковороді. Ну що ж, давайте готувати, а рецепт, як приготувати маффіни з кабачком і сиром, представлений нижче.
- Кабачок - 1 штука (молодий)
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сир твердий - 70 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Кабачок натріть на крупній тертці.
Сир твердий також натріть на крупній тертці і додайте до кабачки.
Razbeyte 2 яйця, додайте молоко, трохи рослинного масла, по дрібці солі і перцю. Гарненько перемішайте масу.
Потім додайте борошно, манку і розпушувач. Гарненько перемішайте, щоб маса стала повністю однорідної.
Ось такою має вийти кабачкова маса.
Форми для кексів змастіть рослинною олією і викладіть кабачкової тісто. Надішліть в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15-20 хвилин до появи золотистої скоринки.
Мафіни з кабачком і сиром готові. Подавати можна як гарячими, так і охолодженими. Смачного!