Maconi
(покроковий рецепт з фото)
Maconi (вантаж. Кислий) або матун (озброїти. Йогурт) - кисломолочний напій родом з Вірменії. Дуже корисний і смачний. Можна пити його і просто так, а можна додавати в випічку і в холодні супи.
Мацун (maconi) дуже корисний для нашого здоров'я.
Як приготувати мацоні? кажуть, що одного разу господиня помилилася і вилила парне молоко в глечик із залишками кислого молока, залишила на спеці і вийшов мацун.
Зараз можна купити суху закваску мацоні або купити готовий в супермаркеті і використовувати в якості закваски. Якість і густота готового продукту залежить від якості, жирності молока і від кількості закваски.
Готуйте на здоров'я!
- Молоко - 3 L
- Кисле молоко - 3-5 Ст. Ложок
Нам знадобиться незбиране коров'яче молоко і домашня кисле молоко - кисле молоко.
Молоко довести до кипіння і остудити до 40-50 градусів. Так, щоб мізинець не опікався. Можна скористатися мультиваркою: нагріти кип'ячене молоко до потрібної температури. Тепер можна додати закваску - кисле молоко. Закрийте кришку мультиварки і залиште на 5-6 годин до готовності мацоні. Якщо немає мультиварки, ємність з молоком закутайте в тепло і залиште на цей же час.
Мацоні готовий. Можна пити його просто так з дрібно порізаної свіжої або сушеної м'ятою. Будьте здорові!