Рецепт Maconi фото

Maconi
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Молочні продукти , Молоко , Кисле молоко
Рецепти для схуднення
На обід , Для дітей
Напої , Молочні
Кількість порцій: 4
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Maconi (вантаж. Кислий) або матун (озброїти. Йогурт) - кисломолочний напій родом з Вірменії. Дуже корисний і смачний. Можна пити його і просто так, а можна додавати в випічку і в холодні супи.

Опис приготування:

Мацун (maconi) дуже корисний для нашого здоров'я.

Як приготувати мацоні? кажуть, що одного разу господиня помилилася і вилила парне молоко в глечик із залишками кислого молока, залишила на спеці і вийшов мацун.

Зараз можна купити суху закваску мацоні або купити готовий в супермаркеті і використовувати в якості закваски. Якість і густота готового продукту залежить від якості, жирності молока і від кількості закваски.

Готуйте на здоров'я!

  • Молоко - 3 L
  • Кисле молоко - 3-5 Ст. Ложок
Maconi - фото крок 1
Нам знадобиться незбиране коров'яче молоко і домашня кисле молоко - кисле молоко.
Maconi - фото крок 2
Молоко довести до кипіння і остудити до 40-50 градусів. Так, щоб мізинець не опікався. Можна скористатися мультиваркою: нагріти кип'ячене молоко до потрібної температури. Тепер можна додати закваску - кисле молоко. Закрийте кришку мультиварки і залиште на 5-6 годин до готовності мацоні. Якщо немає мультиварки, ємність з молоком закутайте в тепло і залиште на цей же час.
Maconi - фото крок 3
Мацоні готовий. Можна пити його просто так з дрібно порізаної свіжої або сушеної м'ятою. Будьте здорові!

Схожі рецепти