Мачанка з млинцями
(покроковий рецепт з фото)
Мачанка - це блюдо білоруської кухні. Смачне і ситне блюдо. Один його вид створює відчуття свята, хоча воно не є святковим.
Кількість порцій: 8-10
- Ковбаса «Пальцем Пхань» - 500 грам
- Крем - 1 Склянка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- М'ясний бульйон - 0, 5 склянки
- Сіль, перець - За смаком
1. Якщо у вас немає такої ковбаси, можна купити іншу. Вибирайте ковбасу, де більше м'яса, і менше шпику. На сковорідці розігріти олію і обсмажити ковбасу з двох сторін. Після цього перекласти її в горщик. На сковорідку покласти масло і борошно і поставити сковорідку на вогонь. Постійно заважати і обсмажити борошно. Влити в борошно бульйон і добре перемішати, щоб не залишилося грудочок. Додати сметану, сіль і перець. Сметанним соусом залити ковбасу і поставити в духовку хвилин на 5. Духовку розігріти до 200 градусів.
2. Можна ковбасу викласти в сковорідку з соусом і пригасити на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин. Більше нічого робити не треба. Мачанка готова, просто прикрасьте її зеленню. Традиційно мачанку подають на стіл або в горщику, або на сковорідці. Але можна викласти її окремо на тарілки кожному. Їдять мачанку наступним чином. Згортають млинець трубочкою і маку в мачанку. Спробуйте. Дуже смачно.