Мачанка по-білоруськи
(покроковий рецепт з фото)
Цей незаслужено забутий простий рецепт Мачанка по-білоруськи вже точно припаде до смаку всім любителям смачно і ситно поїсти. Це така універсальна і смачна підлива-соус до будь-якого гарніру.
До вашої уваги - класичний рецепт Мачанка по-білоруськи, дуже ситного, і дуже смачного соусу, який відмінно поєднується з будь-яким гарніром, і не раз і не два навіть "рятував" мене в випадках, коли рис, скажімо, злипнувся в каструлі, або ще що. З такою мачанкою будь-який ваш "косяк" перетворюється в повноцінне обіднє блюдо. Так давайте ж дізнаємося, як приготувати мачанку по-білоруськи:
1. На сковорідці обсмажуємо нарізане шматочками сало, поки воно не почне золотитися. Зменшуємо вогонь, і трохи ще тримаємо, - щоб жир виділився, і нічого з наступних інгредієнтів не пригоріло.
2. Ковбасу нарізаємо кружечками, і додаємо до сала. Смажимо все разом, поки ковбаса не потемніє.
3. Лук моєму, чистим, дрібненько ріжемо, і додамо до м'ясної сковорідці. roza_ker, поки цибуля не стане золотистим.
4. Потроху всипаємо просіяне борошно, щоб вона рівномірно все покрила, і не взялася грудками. Вливаємо склянку гарячої води, і добре перемішати вміст сковороди.
5. Солимо, перчим, і тримаємо на вогні, поки не увариться до потрібної вам густоти.
Готово! сподіваюся, такий ситний і простий рецепт Мачанка по-білоруськи ви спробуєте зробити і у себе вдома! нехай калорійно, - зате до чого ж смачно!
- Сало - 150 грам
- Ковбаса домашня - 350 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. На сковорідці обсмажуємо нарізане шматочками сало, поки воно не почне золотитися. Зменшуємо вогонь, і трохи ще тримаємо, - щоб жир виділився, і нічого з наступних інгредієнтів не пригоріло.
2. Ковбасу нарізаємо кружечками, і додаємо до сала. Смажимо все разом, поки ковбаса не потемніє.
3. Лук моєму, чистим, дрібненько ріжемо, і додамо до м'ясної сковорідці. roza_ker, поки цибуля не стане золотистим.
4. Потроху всипаємо просіяне борошно, щоб вона рівномірно все покрила, і не взялася грудками. Вливаємо склянку гарячої води, і добре перемішати вміст сковороди.
5. Солимо, перчим, і тримаємо на вогні, поки не увариться до потрібної вам густоти.
Готово! сподіваюся, такий ситний і простий рецепт Мачанка по-білоруськи ви спробуєте зробити і у себе вдома! нехай калорійно, - зате до чого ж смачно!