Биточки по-білоруськи
(покроковий рецепт з фото)
Як і багато білоруських страви, такі биточки готуються з простих і економічних продуктів, зате виходять вони дуже ситними і смачними - насправді, це ідеальне блюдо для сніданку або обіду.
Цілком можливо, що таке блюдо є традиційним і в інших слов'янських країнах, але особисто я знаю цей простий рецепт биточків по-білоруськи від своєї бабусі, яка жила в Білорусії. Коли я приїжджала до бабусі в гості, вона завжди готувала мені на сніданок такі биточки, я їх шалено любила і люблю досі. Зараз я сама готую цю страву досить часто, благо, зробити биточки по-білоруськи в домашніх умовах зовсім не складно, і зараз ви в цьому переконаєтеся.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Молоко - 300 грам
- Вода - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Насамперед ми варимо пшоняну кашу на суміші молока і води. Коли каша буде готова, додаємо в неї цукор і сіль, перемішуємо все і даємо каші трохи охолонути, після цього розбиваємо в неї яйця і ще раз все перемішуємо.
Тепер наливаємо на сковороду олію і нагріваємо його, в гаряче масло столовою ложкою викладаємо приготовану з каші суміш.
Обсмажуємо биточки 2-3 хвилини з одного боку, а потім перевертаємо їх на іншу сторону і також смажимо битки до утворення золотистої скоринки.
Ось в принципі і все, наші биточки готові, і, повірте мені, вони дуже смачні, особливо зі склянку свіжого парного молока. Приємного всім апетиту!