Деруни по-білоруськи
(покроковий рецепт з фото)
Деруни по-білоруськи можуть стати вашим обідом або сніданком. Всім відомо, що Білорусь славиться своїми багатими врожаями картоплі. Тому у них такі популярні страви з цього коренеплоду.
Якщо вам цікаво, як приготувати деруни по-білоруськи, то зверніть увагу на цей рецепт. Він зовсім нескладний, а за підсумком ви отримаєте ситне і смачне блюдо. Воно досить бюджетне, з огляду на те, що такою кількістю дранічков можна нагодувати чимало людей.
- Картопля - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Манька - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Картопля промийте під проточною водою кілька разів і гарненько почистіть щіткою, щоб не залишилося землі і піску. Обсушити коренеплоди паперовими рушниками.
Тепер необхідно натерти картоплю на тертці. Якщо він молодий, то ви можете не очищати його від шкірки. Після того як вся картопля буде підготовлений, відіжміть його і злийте зайвий сік.
Додайте до натертої картоплі борошно, манку і вбийте яйце. Додати сіль за смаком, можете додати перець або будь-які інші спеції. Ретельно все перемішайте.
Поставте на плиту сковорідку, влийте в неї рослинне масло. Коли воно розігріється, викладайте ложкою на сковорідку картопляну суміш, формуючи щось на зразок оладок. Обсмажуйте деруни до золотистого кольору з обох сторін.
Готові деруни викладіть на паперові рушники. Тоді весь зайвий жир вбереться в них. Подавайте деруни зі сметаною і зеленню, поки вона ще гарячі.