М'ясо, запечене в тесті
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, запечене в тесті, - що може бути смачніше. Я так люблю і тісто і м'ясо! І за моїми спостереженнями, ніхто ще не відязикався від шматочка м'яса, загорнутого в тісто. Рецепт гарний тим, що в ньому - фарш!
М'ясо, запечене в тесті, може бути не у вигляді фаршу, а цілим шматком. Таке м'ясо також попередньо запікають у фользі практично до готовності, а потім загортають в тісто з начинкою з грибів. Дуже зручно використовувати для приготування довгу формочку, щоб запекти фарш і силіконовий килимок, щоб зібрати пиріг. Прямо на цьому килимку м'ясо загорнуте в тісто поміщається на деко і запікають. При цьому пиріг не підгорить і не розсиплеться при перенесенні зі столу на деко. Клопоту чимало, але зате який результат! Хвилина слави вам точно забезпечена! Успіхів і приємного апетиту!
- М'ясний фарш - 700-900 грам
- Кетчуп - 100 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цибуля - 2-3 штук
- Часник - 2 зубчики
- Гриби - 200 грам
- Листкове тісто - 500 грам
- Сіль, перець - За смаком
Підготувати продукти.
Змішати фарш з кетчупом, цибулею, петрушкою, часником, вбити три яйця, посолити і поперчити.
Фарш укласти в довгу форму і запікати 20 хвилин при 200 градусах.
Гриби обсмажити на вершковому маслі приблизно п'ять хвилин, щоб випарувати зайву воду. Охолодити.
Розкачати тісто так, щоб можна було загорнути м'ясо. У центр викласти гриби.
На гриби викладіть запечений фарш.
Тісто по обидва боки від фаршу надрізати на смужки.
Закрити м'ясо стрічками тесту хрест-на-хрест.
Змастіть тісто яйцем.
Запікайте м'ясо 30 хвилин при 180 градусах, потім закрийте пиріг фольгою і поставте в духовку ще на 10 хвилин.
Смачного!