М'ясо в сирному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Наважилася назвати це м'ясна страва романтичним бо м'ясо, приготоване таким чином, виходить дійсно надзвичайно ніжним! Тане в роті…
Яловичину на до відварити. Поки м'ясо вариться, приготуємо соус з лука, борошна, сиру, спецій і бульйону. Відварену яловичину треба викласти в форму для запікання, залити приготовленим соусом і відправити в духовку. Удачі в приготуванні!
- Яловичина - 500 грам
- Духмяний горошок - 10 штук
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Крем - 150 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Олія соняшникова рафінована - 20 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 5 Щепоток
- Сіль - 0.25 чайних ложки (для соусу)
Щоб приготувати ніжну яловичину візьміть: яловичину одним шматком, запашний перець, сметану, будь-який твердий сир, велику цибулину, олія, сіль, перець.
Яловичину промити і покласти в каструлю. Залити водою, додати духмяний перець горошком і варити до готовності приблизно 1, 5 годину. Чи не солити.
Лук порубати на середні кубики.
Розігріти в сковороді олію і обсмажити цибулю до прозорості.
Додати борошно, перемішати і смажити 1 хвилину.
Влити 200 бульйону, в якому варилася яловичина. Гасити 15 хвилин.
Натерти сир на крупній тертці.
Додати в сковороду сметану і сир. Гасити ще 5 хвилин, постійно перемішуючи. Посолити і поперчити за смаком.
Варене м'ясо нарізати шматочками в 2 см завтовшки. Викласти у вогнетривку форму і трохи посолити.
Залити соусом і запікати при 180 градусах близько 30 хвилин, до золотистої скоринки.
Ніжну яловичину подавати з гарніром.