Рецепт М'ясо в сирному соусі фото

М'ясо в сирному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Наважилася назвати це м'ясна страва романтичним бо м'ясо, приготоване таким чином, виходить дійсно надзвичайно ніжним! Тане в роті…

Опис приготування:

Яловичину на до відварити. Поки м'ясо вариться, приготуємо соус з лука, борошна, сиру, спецій і бульйону. Відварену яловичину треба викласти в форму для запікання, залити приготовленим соусом і відправити в духовку. Удачі в приготуванні!

  • Яловичина - 500 грам
  • Духмяний горошок - 10 штук
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 150 грам
  • Сир твердий - 100 грам
  • Олія соняшникова рафінована - 20 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 5 Щепоток
  • Сіль - 0.25 чайних ложки (для соусу)
м'ясо в сирному соусі - фото крок 1
Щоб приготувати ніжну яловичину візьміть: яловичину одним шматком, запашний перець, сметану, будь-який твердий сир, велику цибулину, олія, сіль, перець.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 2
Яловичину промити і покласти в каструлю. Залити водою, додати духмяний перець горошком і варити до готовності приблизно 1, 5 годину. Чи не солити.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 3
Лук порубати на середні кубики.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 4
Розігріти в сковороді олію і обсмажити цибулю до прозорості.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 5
Додати борошно, перемішати і смажити 1 хвилину.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 6
Влити 200 бульйону, в якому варилася яловичина. Гасити 15 хвилин.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 7
Натерти сир на крупній тертці.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 8
Додати в сковороду сметану і сир. Гасити ще 5 хвилин, постійно перемішуючи. Посолити і поперчити за смаком.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 9
Варене м'ясо нарізати шматочками в 2 см завтовшки. Викласти у вогнетривку форму і трохи посолити.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 10
Залити соусом і запікати при 180 градусах близько 30 хвилин, до золотистої скоринки.
м'ясо в сирному соусі - фото крок 11
Ніжну яловичину подавати з гарніром.

Схожі рецепти