М'ясо по-французьки зі свининою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати м'ясо по-французьки ще смачніше і оригінальніше? Треба додати туди грибочків! Дуже ситно і смачно виходить, від одного аромату вже течуть слинки. Дивіться рецепт приготування!
Для приготування м'яса по-французьки зі свининою і грибами раджу вибрати нежирну свинину, так як і грибочки, і сир тертий з майонезом і так роблять блюдо дуже калорійним. А жирна свинина просто зробить його ще і важким. Тому також не раджу брати білі гриби. Ідеальний варіант - печериці, вони прекрасно поєднуються з м'ясом. За бажанням можете ще помідори додати. Дивіться далі рецепт.
- Свинина - 1 кілограм
- Морквина - 3-4 штук
- Цибуля - 4-5 штук
- Гриби - 500 грам
- Сир - 250-300 грам
- Майонез - 250 грам
- Спеції - За смаком
Приготуйте суміш спецій для м'яса: змішайте мускатний горіх, гвоздику, koriandr, чорний мелений перець, сіль (можете використовувати готову суміш для смаження або запікання м'яса).
Свинину порізати на порційні шматки, відбийте гарненько, натріть сумішшю спецій і складіть в стопочки, щоб м'ясо просочилося.
Поріжте цибулю півкільцями, можна і кільцями, якщо цибулини маленькі. Морквину натріть на тертці, гриби поріжте кубиками або четвертинками. Обсмажте спочатку цибулю в маслі, потім додайте моркву і гриби. Обсмажуйте все на середньому вогні, додавши спеції, до готовності.
На деко викладіть м'ясо, на кожен шматок - грибну суміш.
Поставте духовку розігріватися до 220 градусів.
Кожен шматочок м'яса акуратно змастіть майонезом.
Кожен шматочок м'яса акуратно змастіть майонезом.
І зверху все рясно посипте тертим сиром.
Надішліть в духовку на 25-30 хвилин до готовності, сир запечеться і м'ясо стане рум'яного кольору.
Готове м'ясо по-французьки зі свининою і грибами подавати можете з картоплею або просто овочами і зеленню. Мені більше подобається другий варіант. Смачного!
Готове м'ясо по-французьки зі свининою і грибами подавати можете з картоплею або просто овочами і зеленню. Мені більше подобається другий варіант. Смачного!