М'ясо під соусом сметанним
(покроковий рецепт з фото)
Як готувати м'ясо? Кожна господиня щодня ставить перед собою питання, як же вона буде готувати м'ясо в цей раз. Дозволю собі запропонувати фантастичний вид м'ясної страви. Годиться на будь-яке торжество!
М'ясо виходить настільки смачним і ніжним, що навіть не зовсім розумієш, який саме вид м'яса їси. Ніжний соус злегка підрум'янюється в духовці і, просочившись м'ясним бульйоном, робиться ще смачніше.
Бульйон, що можна використовувати для інших страв. А поки що я розповім, як приготувати м'ясо під соусом сметанним.
- Яловичина - 1, 5 кілограма (м'якоть)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Вода для соусу - 2 склянки
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
Для приготування м'яса під соусом сметанним ми візьмемо м'якоть яловичини. М'ясо кладемо в широку каструлю. Заливаємо водою так, щоб вода повністю покривала м'ясо і злегка виступала на 3-4 см. Вище рівня м'яса. Ставимо м'ясо на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо пінку. Додаємо до м'яса крупно нарізану моркву і цибулю, кілька лаврових листочків, варимо м'ясо 1, 5-2 години до готовності на середньому вогні. Якщо вода википить, підлити води стільки, щоб в результаті м'ясо завжди було нею вкрите.
Поки м'ясо вариться, очистіть і наріжте кубиками ріпчасту цибулю.
На рослинному маслі обсмажте цибулю до ледь помітного рум'янцю.
До обсмаженої цибулі додайте 1 ст. Ложку пшеничного борошна (з гіркою). Змішайте борошно з цибулею і маслом.
У мисці розведіть 4 ст. Ложки сметани з 2-3 склянками води. Отриману масу влийте до борошна в сковороду, швидко розмішайте. У нас вийде соус. Приправте його спеціями за смаком.
Відварене м'ясо потрібно остудити і нарізати гострим ножем на пластини.
Форму для запікання змастіть маслом. Покладіть в неї м'ясо. Залийте сметанним соусом.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте блюдо в духовці 30 хвилин.