М'ясо марала на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Добре приготоване м'ясо на грилі - це святкове блюдо, адже виходить делікатес з чудовим смаком. А сьогодні у мене в меню взагалі рідкісне м'ясо марала, тобто оленина. Тому ділюся секретами: як приготувати м'ясо марала на грилі. Готувати буду на електричному грилі, а подавати - з картопляним пюре і журавлинним соусом або з полентой і соусом барбекю.
Під час приготування м'яса на грилі слід перевіряти готовність м'яса: як тільки з'явилася на його поверхні «сіточка», шматок м'яса слід перевернути і обсмажувати до коричневого кольору. Але перевертати потрібно без проколювання м'якоті, інакше витече сік і м'ясо вийде сухим.
- М'ясо марала - 1 кілограм
- Ягоди ялівцю - 5 штук
- Гвоздика - 4 штуки
- Листя чебрецю - 6 штук
- Масло оливкове - 100 грам
- Оцет яблучний - 50 грам
- Сік лимонний - 50 грам
1
Приготуйте маринад, змішавши оливкову олію і яблучний оцет.
2
З шматка м'якоті м'яса марала зріжте зайвий жир.
3
Покладіть м'ясо в маринад і залиште маринуватися в холодильнику протягом (як мінімум) 24 годин.
4
Приготуйте суміш з подрібнених ягід ялівцю і гвоздики, подрібненого листя чебрецю. Додайте 2 столові ложки оливкової олії і все добре перемішайте.
5
Візьміть м'ясо марала з маринаду, обсушити його, а потім натріть сумішшю спецій і оливкового масла.
6
Встановіть електричний гриль, увімкніть його на максимальну потужність. Покладіть шматки м'яса і закрийте кришку гриля.
7
М'ясо перевіряйте і перевертайте кожні 2-3 хвилини, а також перевіряйте термометром для м'яса температуру в середині шматків. М'ясо марала буде готово, коли температура досягне 55 ° С.