Котлети з марала
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо марала відрізняється високим вмістом вітамінів і корисних речовин, а також найніжнішим смаком. Котлети з цього дивного інгредієнта виходять чудовими і низькокалорійними.
Якщо ви хочете порадувати близьких м'ясною стравою, але не знаю, , як приготувати котлети з марала, то уважно прочитайте цей рецепт. М'ясо марала вважається делікатесом. Тому дуже важливо правильно його приготувати, щоб покуштувати соковитого і смачного блюда.
- М'ясо марала без кістки - 750 грам
- Хліб пшеничний - 250 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Сіль - 20 грам
- Яйце - 1 штука
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
М'ясо марала вимийте, обсушити і двічі перекрутити на фарш через м'ясорубку. Якщо у вас немає м'ясорубки, то зробити це можна за допомогою блендера або кухонного комбайна.
Хліб замочіть у вершках. Краще, якщо ви візьмете не свіжі, а вчорашню булочку з пшеничного борошна. Викладіть в миску м'ясний фарш, додайте розмочений хліб, вбийте яйце, приправити сіллю, поперчіть.
Всі інгредієнти ретельно перемішайте. Краще це робити руками. Потім втретє пропустіть вже готовий фарш через м'ясорубку або перемеліть в блендері.
Змастіть широку тарілку рослинним маслом. Те ж саме зробіть зі своїми руками. Так фарш не буде прилипати до рук і до посуду, коли ви будете формувати з нього котлети. По бажанню, ви можете обваляти котлети в спеціях або панірувальних сухарях. Тоді під час смаження на них утворюється апетитна хрустка скоринка.
На середньому вогні обсмажте котлети по п'ять хвилин з кожного боку. Потім складіть їх в жароміцний посуд, розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте котлети під кришкою ще п'ять хвилин. Подавайте котлети з овочами і гарніром.