М'ясний рулет з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите поєднувати непоєднувані продукти, експериментувати зі смаками, то вам дійсно варто побачити, як приготувати м'ясний рулет зі свинини з курагою і пряним базиліком. Незвичайне блюдо!
Не менш смачним вийде такий рулет з курячим м'ясом. Але в цьому випадку краще робити кілька невеликих рулетів, адже курячу грудку складно перетворити в один великий пласт.
- Свинина - 500 грам
- Листя базиліка - 10 штук
- Чорнослив - 10 штук
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
Для цього рецепта відмінно підійде свиняча вирізка, яку попередньо потрібно обмити і обсушити. Розріжте м'ясо поперек волокон, але не до кінця і розгорніть шматок. Оберніть харчовою плівкою і відбийте з двох сторін.
З одного боку натріть м'ясо сіллю (краще великої морської) і спеціями на ваш смак. Часник пропустіть через прес і також натріть їм м'ясо. Курагу вимийте і висушіть, поріжте соломкою. Викладіть шматочки сушеного абрикоса на м'ясо, рівномірно розподіливши.
Базилік вимийте і отщіпнет від пучка десять великих листочків. Потім викладіть їх поверх м'яса і кураги. Буде красиво, якщо ви використовуєте листочки синього і зеленого кольорів. Якщо у вас немає свіжого базиліку, то можете використовувати сушений.
Акуратно згорніть м'ясо з начинкою в рулетик так, щоб він не порвався. Оберніть його кулінарною ниткою і міцно зав'яжіть. Зверху змастити м'ясо рослинним маслом. Загорніть рулет у фольгу. Запікайте м'ясо в духовці одну годину і двадцять хвилин при температурі сто вісімдесят градусів.