М'ясний суп з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Деякі рецепти спочатку дивують своїм складом, а потім виявляється, що поєднання дуже смачне. Наприклад, є гарячі страви з м'ясом, де використовуються сухофрукти. А що, якщо зварити з них суп?
Така ідея наштовхнула мене даний рецепт, який відноситься до вірменської кухні. Називається блюдо "бозбаш" . Я хочу вам розповісти, як приготувати м'ясний суп з курагою. Він вариться на баранині або козлятини. У складі є корисний нут і багато зелені - все те, що люблять на Кавказі. Буде смачно, обіцяю.
- Баранина - 500 грам (м'якоть)
- Вершкове масло - 40 грам
- Вода - 2 L
- Чорний перець - 5-6 штук (горошком)
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1-2 штук (гілочками)
- Braai - 1-2 штук (гілочками)
- Базилік, гілочка - 1-2 штук
- Помідор - 2 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Чорнослив - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Гайка - 100 грам
- Айва - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук (червоний)
- Сіль - За смаком
Промийте, а потім замочіть нут у воді на 8-10 годин.
М'ясо промийте і наріжте на середні шматки. Варіть його в воді протягом 1, 5 годин.
Бульйон приберіть в сторону. Вийміть м'ясо з каструлі. Обсмажте в маслі дрібно нарізану цибулю, а потім додайте до нього м'ясо і борошно. Обсмажуйте до золотистої скоринки.
Нут поставте варитися в готовому бульйоні.
У бульйон додайте очищений і нарізаний картопля.
Через 10 хвилин додайте нарізану курагу і чорнослив.
Слідом в суп відправте обсмажене м'ясо з цибулею і айву, порізану шматочками.
Помідори обшпарте. Зніміть з них шкірку, а потім наріжте м'якоть. Додайте її в суп.
Потім крупно наріжте яблуко. Надішліть його в каструлю.
Для 10 хвилин до готовності додайте в суп сіль і всю подрібнену зелень.
А в самому кінці в суп влийте сік лимона. Все готово! Смачного!