Рулет з індички з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування рулету з індички з курагою сподобається тим, хто не проти незвичайних поєднань - тут у нас соковитий бекон, ніжна індичка і солодкувата начинка з кураги і сухариків!
Простий рецепт рулету з індички з курагою - для вас! Основна складність з цим рецептом - це збір бекону "в кошик", але це для зовсім вже старанних господинь. Я робила це блюдо на важливий сімейне свято, тому заморочити з декором, але коли я просто запікаю індичку на вечерю рідним - просто скріплюю бекон зубочистками, смак від цього нітрохи не страждає!
- Філе індички - 500 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Сухарі паніровочні - 50 грам
- Бекон - 150 грам
- Цибуля - 100 грам
- Манька - 40 грам
- Спеції - За смаком
1. Спочатку зробимо начинку. Манку і курагу я заливаю окропом (окремо), щоб набрякли трохи, або ж манку варю на плиті і остуджують. Цибуля подрібнюю і обсмажую на олії. Змішаємо потім цибулю, манку, сухарі і подрібнену курагу. Сюди ж - спеції за смаком. Консистенція повинна нагадувати вологий пісок.
2. Тепер викладаємо індичку і відбиваємо, щоб була більш плоскою. Натираємо спеціями і сіллю, по центру викладемо начинку, звертаємо в рулет. Бекон ріжемо тонкими смужками і вже навколо рулету обмотуємо полосочки, закріплюючи зубочистками. В принципі, бекон можна було викласти першим, переплітаючи його між собою своєрідною сіточкою, а на нього вже викладати філе. Тут дивіться, як вам самим зручніше.
3. Щоб не мучитися з зубочистками, я, як уже говорила, просто на дошці з бекону роблю "решітку", потім зверху викладаю індичку і начинку, а потім повертаю все разом. Запікається такий рулет в духовці на грилі при 150 градусах приблизно півтори години.
4. І ось так цей красень виглядає в розрізі. Смачного!