Рулет з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Чорнослив - дуже смачний і корисний сухофрукт. Пропоную спробувати легкий, солодкий рулет з курагою і морквою. Сподобається любителям здорового харчування. Дивіться рецепт прямо зараз!
Для приготування рулету з кураги нам також знадобиться солодка морквина, нежирний сир і йогурт, родзинки і яйце. До речі, родзинки можете спокійно замінити на горіхи - кому з чим більше подобається. Якщо у вас пюре з кураги вийде сильно рідким і буде стікати з рулету - відправте рулет в духовку на хвилин 10 при 200 З, щоб він "зчепився" .
- Морквини - 2 штуки
- Молоко - 50 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Обкладинка - За смаком
- Ізюм - За смаком
- Пакетик ваніліну - 1 штука
- Чорнослив - 20 штук
- Сир знежирений - 170 грам
- Йогурт знежирений - 70 грам
Курагу промийте та відваріть на невеликому вогні хвилин 20.
Морквину спочатку натріть на тертці і тушкуйте в молоці на сковороді. Потім в блендері перемішайте з 50 грам сиру, додайте родзинки, корицю за смаком, збийте білок і теж додайте до морквині. Все перемішайте.
На деко покладіть пергамент, можете ще трохи маслом змастити. Отриману морквяну масу рівномірно нанесіть на пергамент рівним шаром в 0, 5 см. Випікайте в розігрітій до 200 С духовці 20 хвилин. Потім ще дайте охолонути хвилин 5.
Промажьте потім корж невеликим (30 грам) кількістю йогурту.
Що залишився сир (100 грам) збийте з 40 грамами йогурту і ванільним цукром. Викладе крем отриманий зверху на корж. Може, по бажанню, ще родзинками або горіхами присипати.
Акуратно звертайте рулет, по ходу справи знімаючи папір.
Курагу з невеликою кількістю води в якій вона варилася подрібніть в блендері до стану пюре.
Цим пюре змастіть рівномірно рулет. Їсти можете відразу або ще відправити в холодильник, трохи охолонути.
Смачного!