Рецепт М'ясний пай фото

М'ясний пай
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Борошно, М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Вагітним і годуючим
На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пироги

У перекладі з англійської, пиріг (пиріг) означає просто пиріг. Начинка для пирога може бути найрізноманітніша, пропоную приготувати м'ясний пай.

Пироги в англійській кулінарії мають свої особливі риси. Пай частіше випікають нема на деку, а в спеціально призначеної для цього формі. Тісто може бути бездріжджове, шарувату або листкове, причому розкочується воно досить тонко, а ось присутній в паї може по-різному. У закритому пирозі їм вистилають дно і бортики, після чого окремо роблять кришку, якої і накривають начинку. У відкритому паї начинку не закривають. Є ще один різновид паю, коли начинка викладається відразу в форму і закривається кришкою з тіста, після чого пиріг запікається. Одне незмінно - начинки завжди більше ніж тесту, якому по суті лише відведена роль контейнера.


  • Маргарин - 80 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Сир - 100 грам
  • Печериці - 2 штуки
  • М'ясо - 300 грам (будь-який, у мене свинина)
  • Жовток - 1 штука (для змазування)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
м'ясний пай - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
м'ясний пай - фото крок 2
З'єднайте в глибокій мисці борошно, нарізаний кубиками маргарин, цукор, сіль і соду.
м'ясний пай - фото крок 3
Замісити м'яке тісто, зберіть його в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
м'ясний пай - фото крок 4
М'ясо наріжте кубиками і відправте на розпечену сковороду з маслом.
м'ясний пай - фото крок 5
Обсмажте на невеликому вогні періодично помішуючи до повної готовності. В процесі додайте за смаком сіль і спеції.
м'ясний пай - фото крок 6
Додайте до м'яса нарізані печериці або будь-які інші гриби.
м'ясний пай - фото крок 7
Обсмажте все разом протягом 3-4 хвилин.
м'ясний пай - фото крок 8
Додайте 1 ст. Ложку борошна, перемішайте і влийте вершки.
м'ясний пай - фото крок 9
Дайте соусу загустеть, додайте сіль за смаком і зніміть сковороду з плити. Додайте в ще гарячий соус тертий сир і швидко перемішайте.
м'ясний пай - фото крок 10
Тісто розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розкачати за розміром форми, перенесіть його в неї і руками сформуйте високі бортики. Форму для випічки попередньо змастіть маслом.
м'ясний пай - фото крок 11
Розподіліть начинку.
м'ясний пай - фото крок 12
Меншу частину тіста розкачати аналогічним чином і накрийте їм начинку зверху.
м'ясний пай - фото крок 13
Будь-яким зручним способом защипніть краю. Зробіть проколи вилкою для виходу пара і змастіть тісто жовтком.
м'ясний пай - фото крок 14
Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. М'ясний пай готовий.
м'ясний пай - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти