Рецепт Лимонний пай фото

Лимонний пай
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Фрукти, Пісочне тісто, Лимон
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Цей дуже смачний пиріг на основі пісочного тіста з освіжаючим смаком лимона і повітряної меренгою зверху прикрасить будь-який стіл, буде доречний і до чаю, і до кави.

Готуйте лимонний пай згідно покрокової інструкції, не нехтуйте порадами від кухаря. Пиріг дуже нескладний у приготуванні, але принесе задоволення всій родині.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Мандарини - 2 штуки
  • Яйця - 3 штуки(2 шт. - в тісто, 1 білок - для приготування меренги)
  • Цукровий пісок - 200 штук(80 г - в тісто, 70 г - в начинку, 50 г - в merengu)
  • Вершкове масло - 150 грам (холодну)
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 8 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 3 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
лимонний пай - фото крок 1
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
лимонний пай - фото крок 2
Просійте борошно, пересипте в чашу блендера.
лимонний пай - фото крок 3
Додайте щіпку солі, розпушувач для тіста, ванільний цукор.
лимонний пай - фото крок 4
Всипте цукровий пісок.
лимонний пай - фото крок 5
Додайте порізане на дрібні шматочки охолоджене вершкове масло.
лимонний пай - фото крок 6
Пробийте все в дрібну крихту.
лимонний пай - фото крок 7
У мисці збовтайте 2 яйця.
лимонний пай - фото крок 8
Всипте борошняну крихту.
лимонний пай - фото крок 9
Замісити тісто, зберіть його в кулю і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
лимонний пай - фото крок 10
Розділіть тісто на дві частини в співвідношенні 2/3 і 1/3. Меншу частину заморозьте в морозилці, щоб можна було натерти на тертці.
лимонний пай - фото крок 11
Підготуйте форму для запікання з невисокими бортиками. Якщо не впевнені в своїй формі, можна викласти на дно широку смугу паперу для випічки.
лимонний пай - фото крок 12
Посипте робочу поверхню столу борошном і розкачайте тісто в пласт. Перенесіть тісто в форму, намотав на скалку.
лимонний пай - фото крок 13
Вирівняйте акуратно тісто по бортику, можна допомогти собі кінчиком вилки, після чого відправте форму з тестом в морозильну камеру на 20-30 хвилин.
лимонний пай - фото крок 14
Зніміть цедру одного лимона.
лимонний пай - фото крок 15
Очистіть лимон від шкірки. Постарайтеся, щоб не залишилося білої частини, так як вона буде гірчити.
лимонний пай - фото крок 16
Поріжте шматочками лимон і викладіть в чашу блендера.
лимонний пай - фото крок 17
Почистіть мандарини, розберіть на часточки, якщо є насіння, видаліть. Покладіть мандарини в блендер, додайте 70 грамів цукрового піску.
лимонний пай - фото крок 18
Пробийте фрукти з цукром в блендері і вилийте в миску з лимонною цедрою.
лимонний пай - фото крок 19
Всипте 3 чайних ложки крохмалю.
лимонний пай - фото крок 20
Розмішайте до отримання однорідної маси. Начинка готова.
лимонний пай - фото крок 21
Викладіть начинку на підморожене корж.
лимонний пай - фото крок 22
Натріть на крупній тертці ту частину тесту, яка заморожувалася в морозилці, акуратно розрівняйте вилочкою по всій поверхні. Розігрійте духовку до 180-200 градусів, випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин.
лимонний пай - фото крок 23
Приблизно за 10 хвилин до закінчення випікання пирога, займіться приготуванням меренги. Білок одного яйця збийте в легку піну з дрібкою солі.
лимонний пай - фото крок 24
Потім додайте 50 грамів цукрового піску і продовжуйте збивати.
лимонний пай - фото крок 25
Збивайте до стійких піків.
лимонний пай - фото крок 26
Дістаємо пиріг з духовки, його можна вже є в такому вигляді, але ми ще прикрасимо його меренгою.
лимонний пай - фото крок 27
Нанесіть на пиріг меренгу і плоскою стороною силіконової лопатки зробіть піки, відправте пиріг в духовку ще на 5 хвилин.
лимонний пай - фото крок 28
Дістаємо пиріг з духовки, даємо злегка охолонути.
лимонний пай - фото крок 29
Пиріг дуже легко виймається з форми.
лимонний пай - фото крок 30
Ріжте лимонний пай на шматочки і насолоджуйтеся свіжим лимонним смаком і ніжною меренгою. Смачного!

Схожі рецепти