Картопля пай
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаєте знамениту фразу з фільму «Дівчата» про найрізноманітніших стравах з картоплі? Пропоную вам на замітку простий рецепт приготування картоплі пай. Хрусткий, апетитний і неймовірно смачний!
Приготувати картоплю пай в домашніх умовах може навіть абсолютний новачок на кухні, адже це дійсно дуже просто. Головний секрет - смажити потрібно невеликими порціями, щоб вийшла рум'яна кірочка з усіх боків. І масло повинно бути дуже добре розпечене заздалегідь. Але про все по порядку.
- Картопля - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Очистіть картопля, наріжте його тонкими скибочками і викладіть в невелику мисочку з холодною водою. Залиште хвилин на 5-7.
2. Обсушити трохи і наріжте дуже тонкою соломкою. Саме таким буде ваш картопля пай в домашніх умовах.
3. Перед смаженням обов'язково викладіть картоплю на паперовий рушник, щоб прибрати залишки вологи. В цей же час розігрійте як слід рослинне масло. Його кількість залежить від ємності, в якій ви будете смажити картоплю.
4. Невеликими порціями опускайте картопля в гаряче масло.
І смажте кілька хвилин до рум'яної скоринки. Врахуйте, що процес дуже швидкий, тому не відходьте від плити.
6. Акуратно дістаньте шумівкою і викладіть на паперову серветку. Промокнув зайве масло, присипте сіллю і при бажанні спеціями або сушеними травами, наприклад. Ось і весь секрет, як приготувати картоплю пай.
7. Подавайте до столу з м'ясом, овочами або соусом. Смачного!