Рецепт Креветочний відкритий пай фото

Креветочний відкритий пай
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Брокколі
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо йду в гості, завжди беру з собою що-небудь смачненьке, іноді купую в магазині, а іноді готую самостійно. Один з останніх рецептів, як приготувати креветочний відкритий пай.

Опис приготування:

Пай - це пиріг, який можна зробити з солодкою начинкою, наприклад, з ягодами, фруктами або сир, а можна спекти його з овочами, морепродуктами. Пай у мене вийшов дуже смачним, ситним, соковитим. Крім креветок додав ще брокколі, так колір і смак вийшов набагато багатше і більш насиченим.

  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Крем - 150 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 1 щіпка
  • Креветки - 250 грам
  • Брокколі - 100 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Плавлений сир - 80 грам
креветочний відкритий пай - фото крок 1
1. Масло заздалегідь дістаю з холодильника, використовую розм'якшене, додаю до нього 1 яйце, сіль, цукровий пісок, сметану, перемішую. Борошно з'єдную з содою і всипав до рідким продуктам, вимішую тісто. Розкочую його тонко і викладаю в форму.
креветочний відкритий пай - фото крок 2
2. В миску вливаю молоко, вбиваю 1 куряче яйце і додаю плавлений сир (у мене з присмаком креветок), перемішую.
креветочний відкритий пай - фото крок 3
3. Брокколі мою і очищаю, потім зрізаю суцвіття. Відварюю в підсоленій воді спершу качан, а через 3 хвилини кладу суцвіття і готую ще 3 хвилини, перекладаю все на лід. Качан нарізаю дрібно і викладаю на тісто в форму.
креветочний відкритий пай - фото крок 4
4. Викладаю в форму суцвіття. Креветки (у мене заморожені відварні) розморожувати в мікрохвильовій печі і кладу до пирога. Заливаю начинку приготовленої раніше сумішшю.
креветочний відкритий пай - фото крок 5
5. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 30 хвилин.
креветочний відкритий пай - фото крок 6
6. Готовий пай дістаю з духовки і остуджують, щоб начинка трималася купи, потім нарізаю порційно.

Схожі рецепти