Креветочний відкритий пай
(покроковий рецепт з фото)
Якщо йду в гості, завжди беру з собою що-небудь смачненьке, іноді купую в магазині, а іноді готую самостійно. Один з останніх рецептів, як приготувати креветочний відкритий пай.
Пай - це пиріг, який можна зробити з солодкою начинкою, наприклад, з ягодами, фруктами або сир, а можна спекти його з овочами, морепродуктами. Пай у мене вийшов дуже смачним, ситним, соковитим. Крім креветок додав ще брокколі, так колір і смак вийшов набагато багатше і більш насиченим.
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка
- Креветки - 250 грам
- Брокколі - 100 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Плавлений сир - 80 грам
1. Масло заздалегідь дістаю з холодильника, використовую розм'якшене, додаю до нього 1 яйце, сіль, цукровий пісок, сметану, перемішую. Борошно з'єдную з содою і всипав до рідким продуктам, вимішую тісто. Розкочую його тонко і викладаю в форму.
2. В миску вливаю молоко, вбиваю 1 куряче яйце і додаю плавлений сир (у мене з присмаком креветок), перемішую.
3. Брокколі мою і очищаю, потім зрізаю суцвіття. Відварюю в підсоленій воді спершу качан, а через 3 хвилини кладу суцвіття і готую ще 3 хвилини, перекладаю все на лід. Качан нарізаю дрібно і викладаю на тісто в форму.
4. Викладаю в форму суцвіття. Креветки (у мене заморожені відварні) розморожувати в мікрохвильовій печі і кладу до пирога. Заливаю начинку приготовленої раніше сумішшю.
5. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 30 хвилин.
6. Готовий пай дістаю з духовки і остуджують, щоб начинка трималася купи, потім нарізаю порційно.