Рецепт Баноффі пай фото

Баноффі пай
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Банан
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Баноффі пай - торт родом з Англії. Подобається він всім, а готується простіше простого. Головне - мати якісну варене згущене молоко, тоді успіх забезпечений. Заходьте і дивіться, як готувати це диво!

Опис приготування:

Рецепт традиційний англійський, старовинний. Тому настійно рекомендую точно слідувати рецептурою. Якщо все в точності дотримати, у вас вийде справжній баноффі пай.

  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 25 грам
  • Жовтки яєчні - 1 штука
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Розчинна кава - 1 Чайна ложка (порошок)
  • Вершки жирні - 400 мілілітрів(33-35 %)
  • Банан - 4 штуки
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Варене згущене молоко - 200 грам(1 банку)
  • Кава натуральна - 1 Чайна ложка (мелений)
Banoffi пиріг - фото крок 1
1. Просійте борошно, поріжте маленькими кубиками дуже холодне вершкове масло, всипте цукор.
Banoffi пиріг - фото крок 2
2. Увімкніть міксер з насадкою «віночок», на невеликій швидкості збивайте до стану крихти. Додайте яйце, жовток. Збивайте до тих пір, поки тісто не збереться в кулю. Я збивала близько 10 хвилин. Загорніть тісто в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Banoffi пиріг - фото крок 3
3. Викладіть тісто в змащену маслом форму. Розподіліть його, формуючи бортики.
Banoffi пиріг - фото крок 4
4. Зверху покладіть папір для випічки або фольгу, а на неї - вантаж (горох або квасоля). Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Потім папір з вантажем приберіть і випікайте до готовності. Прохолодний.
Banoffi пиріг - фото крок 5
5. Варене згущене молоко повинна бути високої якості. Я рекомендую зварити згущене молоко самим. У великій каструлі варіть близько 3, 5 годин. Слідкуйте, щоб банку весь час була накрита водою. На охолоджену основу викладіть згущене молоко, розподіліть її.
Banoffi пиріг - фото крок 6
6. Тепер настала черга бананів. Вони повинні бути дуже стиглими, навіть переспілими і трохи почорнілими. Банани розрізати вздовж і викладіть наступним шаром.
Banoffi пиріг - фото крок 7
7. Сливки збийте до твердих піків разом з цукровою пудрою і розчинною кавою. Вершки для збивання повинні бути дуже холодними.
Banoffi пиріг - фото крок 8
8. Красиво викладіть ложкою або за допомогою кондитерського мішка вершки на шар бананів.
Banoffi пиріг - фото крок 9
9. Посипте меленою кавою і трохи охолодіть.
Banoffi пиріг - фото крок 10
10. Смачного!

Схожі рецепти