М'ясний хліб з грибами
(покроковий рецепт з фото)
М'ясний хліб - це чудове блюдо, яке можна подати в гарячому вигляді як другу страву і в холодному на закуску. Смачно, ситно і просто. Відмінна альтернатива будь ковбасі.
М'ясний хліб виходить соковитим, ніжним і смачним. Приготувати його можна не тільки з яловичини зі свининою, але з курки або індички. Теж буде смачно. В цілому блюдо просте, домашнє і складнощів в його виконанні немає. Подавайте з гірчицею, хріном і іншими соусами.
- Свинина - 250 грам
- Яловичина - 250 грам
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця столова - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Печериці і ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і підсмажте цибулю з грибами протягом 10-12 хвилин, перемішуючи.
З'єднайте яловичий і свинячий фарш. Додайте панірувальні сухарі, сметану, яйце. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте фарш.
Додайте смажену цибулю з грибами.
Перемішайте всі інгредієнти фаршу.
Форму для запікання м'ясного хліба змастіть маслом і викладіть приготований фарш.
Змішайте томатну пасту, гірчицю і цукор. Змастіть верх м'ясного хліба.
Запікайте м'ясної хліб в духовці при температурі 180-185 градусів 50-55 хвилин.
Готовий м'ясний хліб наріжте і подавайте до столу.