М'ясні кульки в сирному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте в приготуванні, ситне, смачне і неймовірно ароматне блюдо - м'ясні кульки в сирному соусі - підійде як для святкового столу, так і для повсякденних обіду або вечері. Спробуйте!
Пропоную вам дізнатися ще один цікавий варіант приготування кульок з фаршу, на цей раз буду готує їх в сирному соусі! Соус дуже схожий на "бешамель", але в цьому рецепті нам необхідно використовувати ще й плавлений сир. Завдяки такому соусу кульки не втрачають сік з фаршу і залишаються м'якими, а блюдо дуже апетитно пахне сиром. Ви можете додати в фарш будь-які спеції за смаком.
- М'ясо - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Молоко - 400 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Плавлений сир - 1 штука
1. Підготуйте фарш. Для цього пропустіть м'ясо і цибулю через м'ясорубку, поперчіть, посоліть і додайте спеції для фаршу. Додайте яйце, добре перемішайте. Додайте трохи борошна, якщо фарш вийшов рідким.
2. Сформуйте з фаршу невеликі кульки, обсмажте їх в розігрітій олії, постійно перевертаючи їх, щоб вони зберегли круглу форму. Обсмажуйте до золотистої скоринки. Готові кульки перекладіть в каструлю, в якій потім будете їх гасити.
3. Приготуйте соус. Розтопити вершкове масло, додайте до нього борошно, перемішайте до утворення грудочок. Поступово додавайте молоко, постійно помішуючи віночком.
4. Додайте плавлений сир і добре збийте все віночком. Посоліть і додайте куркуму для кольору. Помішуйте соус до загусання.
5. Поставте каструлю з м'ясними кульками на маленький вогонь, залийте кульки соусом. Гасіть їх під кришкою 20-30 хвилин. Смачного!