М'ясне рагу
(покроковий рецепт з фото)
М'ясне рагу - це досить універсальне блюдо. Його можна приготувати з будь-якими овочами і різноманітними спеціями, а також подавати окремо або з улюбленим гарніром.
М'ясне рагу - вельми універсальне блюдо, адже його можна подавати з будь-якими гарнірами.
- М'ясо - 600-700 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Морква - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Гриби - 200 грам
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування м'ясного рагу досить простий. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками м'ясо (в даному випадку використовується яловичина).
2. У сотейник налити трохи рослинного масла і відправити туди м'ясо. Обсмажити до появи скоринки.
3. Тим часом можна очистити і нарізати невеликими півкільцями цибулини.
4. Морква вимити, просушити і очистити. Нарізати невеликими брусочками.
5. Часник очистити і подрібнити (можна натерти на тертці або видавити через прес).
6. До обсмаженого м'яса додати овочі і смажити ще близько 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
7. За цей час гриби (в даному випадку печериці, але можуть бути й інші) вимити і нарізати невеликими шматочками.
8. Надіслати гриби до м'яса і смажити близько 10 хвилин.
9. Тепер можна додати в сотейник томатну пасту. Посолити і поперчити за смаком, додати паприку і при бажанні гострий перець. Влити близько 100 мілілітрів води, довести до кипіння і накрити кришкою. Готується м'ясне рагу в домашніх умовах на мінімальному вогні близько 90 хвилин. Потім блюдо можна подавати до столу з улюбленим гарніром.