Лосось з зеленим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю готувати червону рибу: з нею абсолютно немає ніяких турбот, а подавати її можна з будь-яким гарніром за смаком. Розповідаю про яскраве і смачне блюді, як приготувати лосось з зеленим соусом.
Замість лосося можна використовувати сьомгу, форель або інші сорти червоної риби. Рибку можна відразу нарізати шматочками або залишити філе цілком. Зелений соус готую на основі петрушки, а потім подаю рибку з цим соусом і прикрашаю шматочками авокадо.
- Лосось - 670 грам
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Часник - 4 зубчики
- Лимон - 1 штука
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Петрушка - 20 грам
- Svezhin koriandr - 30 грам
- Авокадо - 1 штука
1. Вимийте філе лосося і натріть його шкірку 2 столовими ложками оливкової олії, викладіть шкірою на лист фольги. Натріть на тертці 3 зубчики часнику, змішайте з цедрою одного лимона, меленим коріандром, сіллю і перцем, натріть отриманою сумішшю рибку.
2. Оберніть рибку в фольгу, щоб ніде не залишалося дірок. Надішліть рибку в розігрітий до 120-130 градусів духовку на 25-30 хвилин. Збийте в блендері до однорідної маси свіжий коріандр, петрушку, оливкове масло, 3 столові ложки лимонного соку, 1 зубчик часнику, сіль і перець.
3. Очистіть авокадо і видаліть кісточку, наріжте його невеликими шматочками. Готову рибку трохи остудіть, потім наріжте шматочками і полийте зеленим соусом, прикрасьте авокадо і подавайте.