Рецепт Лосось у вині фото

Лосось у вині
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Лосось , Риба та морепродукти
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 15 дн. 20 г. 0 хв.

Це класична подача червоної риби. Лосось ідеально поєднується з оливковою олією і травами, а вино відтіняє смак риби і надає легку вишукану кислинку. Рецепт дуже простий у приготуванні.

Опис приготування:

Якщо вам потрібно дізнатися, як приготувати лосося в вині правильно, то цей рецепт буде вам дуже корисний. У червоній рибі міститься багато корисних вітамінів, мікроелементів і насичених жирів. Найкраще вона поєднується з вареними овочами.

  • Філе лосося - 4 штуки
  • Вино біле - 300 мілілітрів
  • Вода - 230 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Чебрець свіжий - За смаком
  • Естрагон свіжий - За смаком
  • Сіль, чорний мелений перець - За смаком
лосось у вині - фото крок 1
Насамперед підготуйте рибу. Філе вимийте і залиште підсихати. Потім акуратно дістаньте кісточки пінцетом, якщо такі є. Натріть сумішшю з великої морської солі і чорного меленого перцю.
лосось у вині - фото крок 2
У каструлю з товстим дном або в сотейник налийте біле вино, наріжте кілька кружалець лимона. Додайте лимон до вина, потім опустіть в нього гілочки чебрецю і естрагону.
лосось у вині - фото крок 3
На повільному вогні доведіть винну суміш до кипіння. Потім покладіть в каструльку замариновану рибу, наройте кришкою. Протушкувати рибу сім-вісім хвилин до готовності. Час приготування безпосередньо залежить від товщини шматка лосося.
лосось у вині - фото крок 4
У глибоку тарілку налийте трохи оливкового масла, присипте його травами. Потім викладіть на тарілку шматки лосося, знову полийте його олією зі спеціями. Збризніть рибу соком лимона. При бажанні ви можете подати лосося з бланшированной спаржею.

Схожі рецепти