Локшина під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів гострих і пікантних блюд пропоную вельми простий, але при цьому досить оригінальний рецепт локшини під соусом. Це дуже смачно, ситно і бюджетно.
Цей простий рецепт локшини під соусом хороший тим, що його можна використовувати як в якості гарніру до м'яса, так і в якості самостійного блюда. Гостроту можна регулювати за смаком, а додаткову пікантність додати за допомогою імбиру і часнику, наприклад.
- Локшина - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Пластівці гострого перцю - За смаком (можна замінити паприкою)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Гострий томатний соус - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. Насамперед потрібно довести до кипіння воду у великій каструлі. Додати сіль і відправити варитися локшину, згідно з інструкцією на упаковці.
2. На сковороду відправити невеликий шматочок вершкового масла і розтопити його. Всипати пластівці гострого перцю. Можна замість гострого перцю використовувати паприку, що знизить гостроту страви.
3. У невеликій тарілці збити яйце.
4. Вилити його на сковороду і постійно помішувати. Смажити на середньому вогні близько 2-3 хвилин до готовності.
5. Останній етап - це приготування соусу. У невеликій мисці потрібно з'єднати цукор, соєвий соус і гострий томатний соус. При бажанні можна додати трохи подрібнених свіжих помідорів без шкірки. Все як слід перемішати до однорідності.
6. На сковороду до яйця викласти локшину, попередньо відкинувши її на друшляк і слив всю зайву воду. Додати зверху соус і акуратно все перемішати.
7. Сковороду можна зняти з вогню, так як локшина під соусом в домашніх умовах готова. Залишилося тільки вимити й обсушити жменю свіжої петрушки, подрібнити її і посипати зверху. Смачного!