Лобіо з салом
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я вам розповім і покажу, як приготувати чудове грузинське блюдо - лобіо з салом. Просте в приготуванні, бюджетне, але дуже ситне і смачне.
У Грузії лобіо готується з самими різними продуктами. Якщо потрібно, щоб страва вийшла ситним, в лобіо додають сало. Виходить досить бюджетне, але дуже ситне і смачне блюдо, яке особливо оцінить чоловіча частина населення. Удачі в приготуванні!
- Квасоля - 300 грам
- Сало - 100 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Гострий перець мелений - 1, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
Квасолю замочити в холодній воді за 2 години до початку приготування. Потім потрібно змінити воду (півтора літра), додати лавровий лист і сіль.
Готуємо на середньому вогні практично до повної готовності.
Сало нарізаємо на великі шматки і обсмажуємо 3 хвилини на середньому вогні, потім перевертаємо і обсмажуємо ще на 2 хвилини.
Додаємо дрібно нарізану цибулю і гострий перець. Смажимо на середньому вогні, помішуючи, 6-8 хвилин.
Додаємо дрібно нарізаний часник і квасоля. Перемішуємо, готуємо пару хвилин і знімаємо з вогню. Смачного!