Борщ з салом
(покроковий рецепт з фото)
Борщ - найпопулярніше українське національне блюдо. Існуємо маса варіантів приготування цієї страви, але я віддаю перевагу варити борщ з салом і часником. Виходить дуже ситно і смачно!
Приготуємо борщ з салом в домашніх умовах. Спершу тушкуємо буряк на сковорідці з томатною пастою, оцтом, сіллю і цукром. Морква, селера і цибулю обсмажуємо до золотистого. Кип'ятимо бульйон і по черзі закладаємо в нього підготовлені овочі. В кінці додаємо зелень, часник і сало. Готовий борщ подається до столу зі сметаною і пампушками. Хай щастить!
- Бульйон - 2, 5 L
- Буряк - 240 грам
- Картопля - 400 грам
- М'ясо - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 60 грам
- Морква - 80 грам
- Капуста - 320 грам
- Перець болгарський - 40 грам
- Часник - 10 грам
- Зелень - 20 грам
- Селера - 20 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Сало - 20 грам
- Оцет - 10 мілілітрів
- Цукор - 15 грам
- Сіль і перець - За смаком
Буряк ріжемо соломкою і обсмажуємо на сковороді 5 хвилин, помішуючи. Додаємо томатну пасту і тушкуємо 3 хвилини, також кладемо сіль і цукор, вливаємо оцет і воду (250 мл.) тушкуємо ще 10-12 хвилин.
Моркву і селеру нарізаємо соломкою, цибулю ріжемо півкільцями.
Обсмажте овочі на сковороді до золотистої. Смажимо на рослинній олії.
Кубиками нарізаємо картоплю.
Капусту ріжемо соломкою.
Перекладаємо підготовлені інгредієнти в бульйон. Спершу в киплячий бульйон опускаємо картоплю і капусту, через 10 хвилин додаємо перець, морква з цибулею і селерою, тушковані буряки, сіль і перець. Варимо 10 хвилин. У самому кінці додаємо подрібнений часник, сало та зелень.
Зніміть борщ з вогню і дайте йому настоятися під кришкою 10 хвилин. Подавайте до столу зі сметаною і пампушками. Смачного!