Рецепт Борщ з салом фото

Борщ з салом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Буряк , М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Сало
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Борщ - найпопулярніше українське національне блюдо. Існуємо маса варіантів приготування цієї страви, але я віддаю перевагу варити борщ з салом і часником. Виходить дуже ситно і смачно!

Опис приготування:

Приготуємо борщ з салом в домашніх умовах. Спершу тушкуємо буряк на сковорідці з томатною пастою, оцтом, сіллю і цукром. Морква, селера і цибулю обсмажуємо до золотистого. Кип'ятимо бульйон і по черзі закладаємо в нього підготовлені овочі. В кінці додаємо зелень, часник і сало. Готовий борщ подається до столу зі сметаною і пампушками. Хай щастить!

  • Бульйон - 2, 5 L
  • Буряк - 240 грам
  • Картопля - 400 грам
  • М'ясо - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 60 грам
  • Морква - 80 грам
  • Капуста - 320 грам
  • Перець болгарський - 40 грам
  • Часник - 10 грам
  • Зелень - 20 грам
  • Селера - 20 грам
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Сало - 20 грам
  • Оцет - 10 мілілітрів
  • Цукор - 15 грам
  • Сіль і перець - За смаком
борщ з салом - фото крок 1
Буряк ріжемо соломкою і обсмажуємо на сковороді 5 хвилин, помішуючи. Додаємо томатну пасту і тушкуємо 3 хвилини, також кладемо сіль і цукор, вливаємо оцет і воду (250 мл.) тушкуємо ще 10-12 хвилин.
борщ з салом - фото крок 2
Моркву і селеру нарізаємо соломкою, цибулю ріжемо півкільцями.
борщ з салом - фото крок 3
Обсмажте овочі на сковороді до золотистої. Смажимо на рослинній олії.
борщ з салом - фото крок 4
Кубиками нарізаємо картоплю.
борщ з салом - фото крок 5
Капусту ріжемо соломкою.
борщ з салом - фото крок 6
Перекладаємо підготовлені інгредієнти в бульйон. Спершу в киплячий бульйон опускаємо картоплю і капусту, через 10 хвилин додаємо перець, морква з цибулею і селерою, тушковані буряки, сіль і перець. Варимо 10 хвилин. У самому кінці додаємо подрібнений часник, сало та зелень.
борщ з салом - фото крок 7
Зніміть борщ з вогню і дайте йому настоятися під кришкою 10 хвилин. Подавайте до столу зі сметаною і пампушками. Смачного!

Схожі рецепти