Листковий пиріг з брокколі і цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите готувати максимально різноманітні страви з овочів, то спробуйте цей простий і дуже апетитний пиріг з листкового тіста. Як несолодкої домашньої випічки - саме те, що потрібно!
Перед вами дивно простий спосіб, як приготувати листковий пиріг з брокколі і цвітною капустою. Крім зазначених овочів в якості начинки ви також можете використовувати сир, спеції, а при бажанні покладіть трохи шинки або курки, наприклад. Використання готового тіста значно скорочує процес. До речі, зовсім необов'язково надавати пирога саме таку форму. Ви цілком можете випікати його і в звичайній круглій формі, наприклад.
- Листкове тісто - 300 грам
- Кольорова капуста - 300-400 грам
- Брокколі - 300-400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Сир твердий - 50 грам (можна з цвіллю)
- Вершки - 0.5 склянки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Вимийте і розділіть на суцвіття брокколі і цвітну капусту. Надішліть в киплячу підсолену воду, варіть до готовності (близько 15 хвилин). Після обсушити і відкладіть трохи (якщо хочете, щоб начинка була повністю однорідної, то можна не відкладати). Разом з сирним сиром і акуратно відокремленими жовтками збийте все до стану однорідної пюре.
2. Паралельно включіть її, щоб вона встигла розігрітися до 190 градусів. Відкладені білки збийте до щільних піків.
3. З'єднайте разом: пюре, відкладені суцвіття і білки. Акуратно перемішайте. За смаком додайте сіль та інші спеції (при бажанні).
4. А далі все дуже просто: розкачайте тісто, викладіть начинку рівним шаром і заліпити краю.
5. Верх можна змастити жовтком і присипати насінням соняшнику, кунжуту і т.Д. Надішліть пиріг в духовку, запікайте його близько півгодини.
6. Коли з'явиться апетитна скоринка, листковий пиріг з брокколі і цвітною капустою можна вважати готовим. Подавати його до столу можна як гарячим, так і остиглим. А доповнить його шикарний соус на основі гарячих вершків, в яких потрібно розчинити сир з цвіллю (можна звичайний твердий).
Смачного!
Смачного!