Лисички смажені зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Просте і в той же час дивно смачна страва з моїх улюблених грибів, обсмажених з картоплею зі сметаною.
Смажені лисички зі сметаною і картоплею - домашнє блюдо, яке часто готують в російських сім'ях протягом кількох поколінь. Гриби для страви найкраще самостійно зібрати в лісі, але якщо виїзд з кошиком з якихось причин неможливий - лисички можна купити на ринку або в магазині. Картопля вибираємо молодий, сметану використовуємо хорошої якості.
Приготування "лисички смажені зі сметаною" :
1. Промиваємо гриби під проточною водою і нарізаємо (не дуже дрібно).
2. Промиваємо ретельно молода картопля (якщо хочете, можна почистити), викладаємо картоплю в підсолену воду варитися, приблизно на хвилин 10-15 до неповної готовності. Потім зливаємо воду, залишивши приблизно 1 чашку рідини.
3. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо його в глибокій сковороді, додавши 2 столові ложки рослинної олії. Коли цибулька підсмажиться до золотистого кольору, dobavlyaem Лисички. Не варто відварювати гриби перед обжаркой!
4. Дочекаємося, коли рідина від грибів випаруватися і продовжимо підсмажувати лисички ще хвилин 10-15. Солимо до смаку.
5. Тепер викладаємо сметану в сковороду з лисичками - продовжуємо готувати 10 хвилин (періодично помішуючи). Об'єднуємо гриби з нарізаним відвареною картоплею.
6. Якщо необхідно, вливаємо залишки бульйону від картоплі в смажені лисички. Додаємо петрушку і кріп, солимо-перчимо до смаку. Ретельно все перемішуємо і відразу ж подаємо до столу.
Смачного!
- Лісіцкі - 1 кілограм
- Картопля - 800 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Крем - 400 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Петрушка і кріп - - За смаком
Приготування "лисички смажені зі сметаною" :
1. Промиваємо гриби під проточною водою і нарізаємо (не дуже дрібно).
2. Промиваємо ретельно молода картопля (якщо хочете, можна почистити), викладаємо картоплю в підсолену воду варитися, приблизно на хвилин 10-15 до неповної готовності. Потім зливаємо воду, залишивши приблизно 1 чашку рідини.
3. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо його в глибокій сковороді, додавши 2 столові ложки рослинної олії. Коли цибулька підсмажиться до золотистого кольору, dobavlyaem Лисички. Не варто відварювати гриби перед обжаркой!
4. Дочекаємося, коли рідина від грибів випаруватися і продовжимо підсмажувати лисички ще хвилин 10-15. Солимо до смаку.
5. Тепер викладаємо сметану в сковороду з лисичками - продовжуємо готувати 10 хвилин (періодично помішуючи). Об'єднуємо гриби з нарізаним відвареною картоплею.
6. Якщо необхідно, вливаємо залишки бульйону від картоплі в смажені лисички. Додаємо петрушку і кріп, солимо-перчимо до смаку. Ретельно все перемішуємо і відразу ж подаємо до столу.
Смачного!