Смажені лисички на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт, в першу чергу, сподобається тим, хто не може уявити своє життя без лисичок. Ну що ж, лисички можна прекрасно заготовити і зберегти на зиму, починаючи ще з літа. Спробуйте!
Перед вами - простий рецепт приготування смажених лисичок на зиму. Спершу потрібно відварити гриби, а потім обсмажити їх на рослинній олії з усе сторін. Лук смажиться окремо. Змішуємо лисички з цибулею, додавши сіль і перець за смаком. Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо трохи на дно стерилізованої банки. Далі викладаємо шар грибів з цибулею, потім знову масло і так до верху. Останній шар - олія, яке повинно повністю покривати гриби. Заготівля зберігається в холодильнику. Хай щастить!
- Лісіцкі - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
Лисички перебираємо і промиваємо, потім відварюємо до готовності, як тільки вода закипить - знімаємо з вогню.
Гарненько з усіх боків обсмажуємо гриби на рослинній олії.
Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого.
Тим часом розтопіть вершкове масло. Гриби і цибулю перемішайте, додавши сіль і перець за смаком. У стерилізовані банки вливаємо трохи розтопленого масла, зверху викладаємо трохи лисичок і цибулі. Далі викладаємо все шарами, головне, щоб останнім шаром було масло, яке повністю покриє гриби. Банки закриваємо, охолоджуємо і зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!