Лихоманка, обсмажена на сковороді з черрі
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і корисна рибка з соковитими томатами і ароматним базиліком. Таке блюдо ви зможете приготувати всього за 15 хвилин. Поділюся рецептом, як приготувати тріску, обсмажену на сковороді з черрі.
Використовуйте рибне філе, щоб заощадити час на чистку риби. Її необхідно обсмажити попередньо на сковороді, щоб запечатати всі соки. Замість черрі можна використовувати звичайні томати, тільки вибирайте ті, в яких менше соку. Подавайте блюдо трохи остиглим.
- Гарячкові файл - 0, 5 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Черрі - 300 грам
- Сухе біле вино - 0, 5 склянки
- Базилік свіжий - 15 грам
- Лимонна цедра - За смаком
1. Вимийте і наріжте тріску невеликими шматочками. Посоліть кожен і поперчіть з двох сторін.
2. Сковороду розігрійте зі столовою ложкою оливкової олії, викладіть тріску і обсмажуйте з двох боків до золотистої скоринки.
3. Видаліть рибку зі сковороди, поверніть сковороду на вогонь. Очистіть і дрібно наріжте часник, обсмажте його для появи аромату.
4. Черрі розріжте навпіл і викладіть до часнику, злиття вино, перемішайте і залиште на 1-2 хвилини.
5. Поверніть рибку в сковороду, додайте листочки базиліка.
6. Томіть все кілька хвилин, потім вимкніть вогонь і додайте трохи лимонної цедри або лимонного соку.
7. Рибку разом з томатами, базиліком і соусом викладіть в тарілку, подавайте трохи остигле блюдо.