Легкий мус з полуниці
(покроковий рецепт з фото)
М'який, ніжний, солодкий і фантастично смачний десерт готується без вершків, тільки на основі знежиреного йогурту і свіжих ягід. Подивіться, як приготувати легкий мус з полуниці.
Серед десертів з полуницею цей мус - один з найбільш низькокалорійних. Його можна подати в кінці трапези або в якості здорового перекусу для дітей. Ви можете приготувати такий мус і з іншими ягодами: ожиною, малиною, чорницею або вишнею. Для прикраси підійдуть: шоколадна стружка, цукрова пудра або крихти безе.
- Полуниця - 150 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Йогурт полуничний - 300 грам (або без добавок)
- Желатин - 5 грам
1. Листочки желатину замочіть в холодній воді і залиште на 10 хвилин.
2. Полуницю вимийте, очистіть, розріжте на шматочки, покладіть в сотейник і засипте цукром.
3. Варіть на слабкому вогні протягом 5 хвилин, акуратно помішуючи дерев'яною ложкою. Полуниця має дати хороший сік, але не розваритися повністю. Зніміть полуницю з плити, дайте охолонути до кімнатної температури.
4. Желатин відіжміть від зайвої води, додайте 2 ст.Л. Йогурту.
5. Поставте на кілька секунд в мікрохвильовку (або нагрійте на плиті на слабкому вогні) так, щоб желатин розчинився. Добре перемішайте, щоб не залишилося грудочок.
6. Желатинову масу і залишився йогурт перекладіть у високу склянку і збийте занурювальним блендером до пінистої, муссовой консистенції.
7. На дно чашки або келихи покладіть шар полуниці з цукром (трохи відкладіть для прикраси).
8. Залийте ягоди мусом, поставте десерт на кілька годин в холодильник.
9. Перед подачею прикрасьте мус залишилася полуницею з цукром.