Джем з полуниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите солоденьке, саме час заготовити смачний полуничний джем на зиму. Рецепт дуже простий і зрозумілий, так то труднощів не буде. Запам'ятовуйте, як приготувати джем з полуниці на зиму.
З недавніх пір я перейшла з варення на джеми. Вони неймовірно гарні і смачні, аромат просто приголомшливий. Відкриваєш баночку взимку - і відчуваєш літо! Та й процес приготування саме полуничного джему дуже простий, знадобиться тільки каструля з товстим дном з нержавійки або антипригарная, а також погружной блендер. Джем виходить середньої густини, для більш щільної текстури можна додати желюючий речовини. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати джем з полуниці на зиму. У мене вийшло готового джему 4 баночки по 250 мл.
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
1. Для приготування джему знадобиться тільки полуниця свіжа і цукор в пропорції 1 до 1. Полуницю переберіть, зіпсовані ягоди можна використовувати, беремо тільки стиглі і здорові. Промийте добре під проточною водою від пилу, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Обірвіть хвостики, сложите в глубокую посудину. Засипте добре цукром, потрясіть миску, щоб цукор проник і всередину. Залиште полуницю пускати сік на 2-3 годину.
2. Візьміть каструлю з подвійним дном, щоб джем не пригоріла. Перекладіть полуницю з сиропом, занурювальним блендером пюріруйте до однорідної маси. Доведіть до кипіння джем, зробіть маленький вогонь, уварюйте джем наполовину. Періодично помішуйте, знімайте піну. Час варіння джему індивідуально, залежить від сорту, від кількості води в самій полуниці, а також від темпу кипіння джему. У мене пішов годину на уварювання.
3. Готовий джем видно, він змінює колір на більш темний, стає трохи густіше. Якщо капнути на блюдечко, то крапля не розтікається, а повільно повзе. Джем готовий!
4. Наповніть джемом заздалегідь підготовлені стерильні баночки, закрутіть їх кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Потім можна прибрати джем в темне місце для зберігання.