Варення з полуниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена багатьма варення з полуниці на зиму в домашніх умовах приготуєте абсолютно нескладно. Якщо у вас під рукою виявилася ягідка, тоді сміливо приступайте до процесу.
Від запаху і смаку цієї консервації, знайомої всім з дитинства, відразу прокидається апетит. Хочете побалувати себе ласощами? Тоді пропоную відмінний варіант, як приготувати варення з полуниці на зиму.
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 1.5-2 кілограма
1. Щоб приготувати варення з полуниці на зиму в домашніх умовах потрібно зовсім небагато. Для початку вимити ягоду під проточною водою. Якщо час дозволяє, краще замочити її в ємності з водою, щоб зійшла вся пил або бруд. Потім ягоду потрібно відкинути на друшляк, щоб зайва вода стекла.
2. Наступний етап - це очистити полуницю від хвостиків. Якщо ягода невелика, то на це буде потрібно якийсь час. Одночасно з цим процесом потрібно перебрати ягоду, щоб в варення не потрапила гнила або зіпсованих.
3. Класичний рецепт варення з полуниці на зиму передбачає використання однакової кількості цукру до ягоді, тобто в співвідношенні 1 до 1. Якщо ягода добре стигла і солодка, норму можна трохи зменшити.
4. Засипану ягоду потрібно залишити приблизно на 1 час. Коли вона пустить сік, відправити її на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження (приблизно на 4-5 годин). Після знову довести до кипіння, постійно помішуючи.
5. Простерилізувати банки і кришки. Гарячим розлити варення по банкам і закатати. Залишити остигати дном вгору, а потім прибрати в темне місце. Ось і весь простий рецепт варення з полуниці на зиму. Пригощайтеся!