Варення з полуниці без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт варення з полуниці сподобається всім, хто так само, як і я, не любить витрачати багато часу на заготівлю ягід. Він дозволить зберігати полуницю довгий час, зберігши її свіжий аромат і смак.
Для того, щоб таке полуничне варення простояло у вас в холодильнику всю зиму і не зіпсувався, досить дотримуватися кількох основних правил, а саме:
1. Використовувати можна тільки свіжі ягоди, збирати які треба в ясну погоду.
2. Дуже важливо, щоб весь посуд, на якій розташована варення, і банки, в яких ви збираєтеся її закривати, були стерильними і сухими!
- Полуниця - 500 грам
- Цукор - 750-800 грам
Свіжозібрану, чисту і суху полуницю переберіть, викиньте зіпсовані ягоди, видаліть хвостики. Потім промиваємо полуницю ще раз, чекаємо, поки вся рідина стече, і відразу після цього обшпарюємо ягоди окропом. Не забудь полуницю обсушити після цього. Тепер беремо достатнього розміру миску (яку попередньо теж обшпаримо і обсушити), висипаємо туди підготовлені ягоди. Засипаємо їх цукор, обов'язково як слід перемішуємо, щоб цукор рівномірно розподілився по ягодам.
Тепер беремо блендер і подрібнюємо ягоди до ідеальної однорідної консистенції. Також не забудемо про підготовку посуду для зберігання нашого варення. Тому банки простерілізуем і обсушити.
Розкладаємо полуничну масу по банках, закриваємо кришками. Таке варення зберігаємо обов'язково в холодильнику. Простояти воно може досить довго, але навряд чи ви утримайтеся, щоб не з'їсти його в найближчий місяць.