Варення з дикої полуниці
(покроковий рецепт з фото)
У цього варення особливий аромат і смак, ви це відразу відчуєте. Дика або лісова полуниця солодша, дрібна, в ній мало води, тому варення виходить густе і дуже смачне, пробуйте!
Ділюся простим рецептом, як приготувати варення з дикої полуниці. Є кілька способів, як це зробити, але мені в сезон консервації підходить цей. Все легко, просто і надійно. Ягоди обов'язково потрібно перебрати і промити. Обривати хвостики чи ні - питання смаку. Деякі господині залишають хвостики, але мені подобається варення без них. Ягідки дуже ароматні, щільні і смачні! Збираючи дику полуницю на варення, зберіть і листочки, вимийте і висушіть, тоді взимку отримаєте подвійне задоволення від варення і ароматного чаю з листя полуниці. У них міститься велика кількість вітамінів та інших корисних речовин!
- Полуниця - 500 грам
- Цукор - 500 грам
1. Підготуйте ягоди, цукор, стерильні баночки і кришки.
2. Промийте кілька разів полуницю під проточною водою. Дайте добре стекти воді.
3. Обірвіть хвостики. Складіть ягоди в тару, в якій будете варити варення. Відмінно підійде антипригарний посуд, каструля або таз з нержавійки.
4. Засипте ягоди цукром, обережно потрясіть, щоб цукор розподілився рівномірно між ягідками. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник на ніч.
5. Якщо ягоди дали досить соку, то воду додавати не потрібно. Якщо полуниця суха, якщо весна була посушливій, то додайте трохи води.
6. Доведіть варення до кипіння, проваріть пару хвилин. Зніміть з вогню і дайте охолонути (4-5 годин), потім знову доведіть до кипіння, provara 5 хвилин і розкладіть по стерильним баночках, закатати або використовуйте закручуються герметично кришки.
7. Зберігайте в прохолодному місці до зими. Приємного!