Рецепт Варення з дикої полуниці фото

Варення з дикої полуниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Вагітним і годуючим
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 19 г. 0 хв.

У цього варення особливий аромат і смак, ви це відразу відчуєте. Дика або лісова полуниця солодша, дрібна, в ній мало води, тому варення виходить густе і дуже смачне, пробуйте!

Опис приготування:

Ділюся простим рецептом, як приготувати варення з дикої полуниці. Є кілька способів, як це зробити, але мені в сезон консервації підходить цей. Все легко, просто і надійно. Ягоди обов'язково потрібно перебрати і промити. Обривати хвостики чи ні - питання смаку. Деякі господині залишають хвостики, але мені подобається варення без них. Ягідки дуже ароматні, щільні і смачні! Збираючи дику полуницю на варення, зберіть і листочки, вимийте і висушіть, тоді взимку отримаєте подвійне задоволення від варення і ароматного чаю з листя полуниці. У них міститься велика кількість вітамінів та інших корисних речовин!

  • Полуниця - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
варення з дикої полуниці - фото крок 1
1. Підготуйте ягоди, цукор, стерильні баночки і кришки.
варення з дикої полуниці - фото крок 2
2. Промийте кілька разів полуницю під проточною водою. Дайте добре стекти воді.
варення з дикої полуниці - фото крок 3
3. Обірвіть хвостики. Складіть ягоди в тару, в якій будете варити варення. Відмінно підійде антипригарний посуд, каструля або таз з нержавійки.
варення з дикої полуниці - фото крок 4
4. Засипте ягоди цукром, обережно потрясіть, щоб цукор розподілився рівномірно між ягідками. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник на ніч.
варення з дикої полуниці - фото крок 5
5. Якщо ягоди дали досить соку, то воду додавати не потрібно. Якщо полуниця суха, якщо весна була посушливій, то додайте трохи води.
варення з дикої полуниці - фото крок 6
6. Доведіть варення до кипіння, проваріть пару хвилин. Зніміть з вогню і дайте охолонути (4-5 годин), потім знову доведіть до кипіння, provara 5 хвилин і розкладіть по стерильним баночках, закатати або використовуйте закручуються герметично кришки.
варення з дикої полуниці - фото крок 7
7. Зберігайте в прохолодному місці до зими. Приємного!

Схожі рецепти