Желе з полуниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Желе з полуниці на зиму - одна з найулюбленіших усіма заготовок. Полуниця - смачна, корисна і красива ягода. До того ж, вона відмінно поєднується з іншими, зростаючими на дачі ягодами і фруктами.
Будь довгими зиязиками вечорами скрасить желе з полуниці. Цей десерт - ароматний, солодкий, з властивою полунички кислинкою - порадує кожного! Можна желе з полуниці додати до вершків, сиру або морозива, можна намазати на булочку або їсти з улюбленими млинцями. Консистенція желе дозволяє йому не розтікатися, що вигідно відрізняє його від варення.
А приготувати желе з полуниці на зиму - дуже просто!
1. Ягоди переберіть, відокремте їх від плодоніжок і гарненько промийте.
2. Викладіть ягоди у велику каструлю і засипте половиною норми цукру (750 г). Залиште їх на деякий час, щоб вони виділили сік.
3. Після того, як полуниця пустить сік, додайте цукор, що залишився. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Після того, як ягоди закиплять, варіть їх протягом 15 хвилин, постійно помішуючи. Збирайте пінку.
4. Приготуйте розчин лимонної кислоти. З води і ложки цукру зваріть невелику кількість сиропу і розведіть в ньому лимонну кислоту. Додайте суміш в желе, розмішайте і варіть ще протягом п'яти хвилин. При цьому постійно помішуйте желе дерев'яною ложкою.
5. Приготуйте простерилізовані банки. У банки розлийте гаряче желе і закатати стерильними кришками.
6. Готове желе переверніть догори дном до охолодження прямо в кухні. Остигнуло желе з полуниці зберігайте в темному і прохолодному місці.
Смачного!
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Лимонна кислота - 1, 5 чайних ложки
А приготувати желе з полуниці на зиму - дуже просто!
1. Ягоди переберіть, відокремте їх від плодоніжок і гарненько промийте.
2. Викладіть ягоди у велику каструлю і засипте половиною норми цукру (750 г). Залиште їх на деякий час, щоб вони виділили сік.
3. Після того, як полуниця пустить сік, додайте цукор, що залишився. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Після того, як ягоди закиплять, варіть їх протягом 15 хвилин, постійно помішуючи. Збирайте пінку.
4. Приготуйте розчин лимонної кислоти. З води і ложки цукру зваріть невелику кількість сиропу і розведіть в ньому лимонну кислоту. Додайте суміш в желе, розмішайте і варіть ще протягом п'яти хвилин. При цьому постійно помішуйте желе дерев'яною ложкою.
5. Приготуйте простерилізовані банки. У банки розлийте гаряче желе і закатати стерильними кришками.
6. Готове желе переверніть догори дном до охолодження прямо в кухні. Остигнуло желе з полуниці зберігайте в темному і прохолодному місці.
Смачного!