Варення з полуниці з желе
(покроковий рецепт з фото)
Відкрила для себе такий вид варення. Готується швидко. Смак чудовий.
Полуницю переберіть і промийте. Цукор змішайте з желфікс, засипте сумішшю полуницю і відправляйте варитися. Потім варення-желе треба розлити по стерильним баночках.
- Полуниця - 1 кілограм
- Желе або желфікс в пакетику - 1 штука
- Цукор - 1 кілограм
Полуницю вимити і перебрати.
Відміряйте 1 кг пісочний. Додайте пакетик желфікс в цукор і перемішайте.
Змішайте цукрову суміш з полуницею.
Ставимо на вогонь ємність з полуницею. Варимо на середньому вогні. Полуниця практично відразу пустить сік. Помішуйте, намагаючись не роздавити ягоди. Коли цукор розійдеться, варіть до закипання.
Варення закипить. Варіть ще 5 хвилин. Вимикайте.
Зніміть піну, що утворилася. Розкладіть варення по стерильним баночках. Засукайте. Закриті баночки переверніть. Укутайте і дайте охолонути.
Варення охолоне і застигне. Воно не буде як джем занадто густим, але вариться дуже швидко і досить густе. Цілі шматочки ягід особливо цікаві.