Рецепт Желе з замороженої полуниці фото

Желе з замороженої полуниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
На святковий стіл
Десерти , Желе
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Відмінне желе із замороженої полуниці, який не поступається смаком аналогічного десерту, приготовленого зі свіжих ягід. А зробити його простіше простого, спробуйте самі.

Опис приготування:

Цей простий рецепт желе із замороженої полуниці практично нічим не відрізняється від звичайного рецепту з використанням свіжих ягід. Єдине, що в ньому є невеликий плюс - готувати його можна навіть взимку, треба просто дістати ягоди з морозилки. Але ж особливо в зиязикай час нам так хочеться вітамінів, фруктів і ягід і тут на допомогу приходить цей чудовий рецепт приготування желе із замороженої полуниці, яким я із задоволенням з вами поділюся:

1) Для початку нам необхідно промити ягоди під холодною водою і, якщо це необхідно, перебрати. Я, наприклад, перебираючи полуницю до заморозки, тому взимку у мене менше клопоту.

2) Тепер перекладаємо ягоди в глибоку миску і висипаємо зверху цукор. Ми залишаємо на пів години при кімнатній температурі.

3) Коли ягоди трохи відтане, заливаємо їх окропом і за допомогою блендера подрібнюємо в пюре.

4) Тепер заливаємо желатин холодною водою (100 мл) і залишаємо на 10 хвилин. Потім, постійно помішуючи, прогреваем його на повільному вогні до повного розчинення гранул.

5) Змішуємо желатинову масу з перетертої полуницею, ретельно перемішуємо і ставимо на кілька хвилин для того, щоб желе трохи охололо. Далі розливаємо по формах і ставимо в холодильник. Через кілька годин можна насолоджуватися чудовим смаком желе.

Отже, все дуже просто, і ви легко впораєтеся з цим завданням. Тому обов'язково порадуйте себе і своїх рідних цим зиязикам ласощами!


  • Полуниця заморожена - 330 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Окріп - 500 мілілітрів
  • Холодна кип'ячена вода - 100 мілілітрів
Цей простий рецепт желе із замороженої полуниці практично нічим не відрізняється від звичайного рецепту з використанням свіжих ягід. Єдине, що в ньому є невеликий плюс - готувати його можна навіть взимку, треба просто дістати ягоди з морозилки. Але ж особливо в зиязикай час нам так хочеться вітамінів, фруктів і ягід і тут на допомогу приходить цей чудовий рецепт приготування желе із замороженої полуниці, яким я із задоволенням з вами поділюся:

1) Для початку нам необхідно промити ягоди під холодною водою і, якщо це необхідно, перебрати. Я, наприклад, перебираючи полуницю до заморозки, тому взимку у мене менше клопоту.

2) Тепер перекладаємо ягоди в глибоку миску і висипаємо зверху цукор. Ми залишаємо на пів години при кімнатній температурі.

3) Коли ягоди трохи відтане, заливаємо їх окропом і за допомогою блендера подрібнюємо в пюре.

4) Тепер заливаємо желатин холодною водою (100 мл) і залишаємо на 10 хвилин. Потім, постійно помішуючи, прогреваем його на повільному вогні до повного розчинення гранул.

5) Змішуємо желатинову масу з перетертої полуницею, ретельно перемішуємо і ставимо на кілька хвилин для того, щоб желе трохи охололо. Далі розливаємо по формах і ставимо в холодильник. Через кілька годин можна насолоджуватися чудовим смаком желе.

Отже, все дуже просто, і ви легко впораєтеся з цим завданням. Тому обов'язково порадуйте себе і своїх рідних цим зиязикам ласощами!

Схожі рецепти