Рецепт Ледачі манти фото

Ледачі манти
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Тісто , М'ясо
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Якщо ви любите манти, але боїтеся складнощів з процесом їх приготування, тоді саме для вас створений цей рецепт. Спробуйте зробити вдома справжні, проте трохи ледачі манти.

Опис приготування:

Ледачі манти - це спрощена версія традиційного у багатьох народів страви. Приготувати манти за цим рецептом може навіть новачок.

  • М'ясо - 500 грам
  • Картопля - 400 грам
  • Цибулина - 400 грам
  • Курдючний жир - 100 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Червоний перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
ледачі манти - фото крок 1
1. Як зробити ліниві манти? Все дуже просто. Для початку необхідно замісити круте тісто, використовуючи яйце, трохи солі, Пристрасть і вода. Готове тісто відкласти в сторону, щоб воно трохи"відпочило" . Тим часом потрібно очистити і нарізати дрібними кубиками цибулю.
ледачі манти - фото крок 2
2. Картопля вимити, очистити і нарізати дрібними брусочками.
ледачі манти - фото крок 3
3. Курдючний жир нарізати дрібними шматочками.
ледачі манти - фото крок 4
4. У традиційні манти м'ясо ріжуть невеликими кубиками, але для цього спрощеного рецепта можна використовувати фарш. З'єднати м'ясо, цибуля, картопля і курдюк, ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком. Можна додати спеції для м'яса.
ледачі манти - фото крок 5
5. За цей час вже настоялося тісто. Його треба розкачати досить тонко.
ледачі манти - фото крок 6
6. Поверхня тесту потрібно трохи змастити олією.
ледачі манти - фото крок 7
7. Розкласти начинку рівним шаром, трохи залишаючи вільного тесту по краях.
ледачі манти - фото крок 8
8. Тепер потрібно звернути все в рулет, трохи притискаючи тісто на кожному витку.
ледачі манти - фото крок 9
9. Ретельно закріпити краю і шов рулету, щоб він не розійшовся.
ледачі манти - фото крок 10
10. Мантоварку потрібно змастити рослинним маслом і відправити туди рулет. Вода на той час вже повинна кипіти. Готуються ледачі манти в домашніх умовах близько 45 хвилин. Потім блюдо можна подавати до столу з улюбленим соусом.

Схожі рецепти