Ледачі манти
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите манти, але боїтеся складнощів з процесом їх приготування, тоді саме для вас створений цей рецепт. Спробуйте зробити вдома справжні, проте трохи ледачі манти.
Ледачі манти - це спрощена версія традиційного у багатьох народів страви. Приготувати манти за цим рецептом може навіть новачок.
- М'ясо - 500 грам
- Картопля - 400 грам
- Цибулина - 400 грам
- Курдючний жир - 100 грам
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Червоний перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Як зробити ліниві манти? Все дуже просто. Для початку необхідно замісити круте тісто, використовуючи яйце, трохи солі, Пристрасть і вода. Готове тісто відкласти в сторону, щоб воно трохи "відпочило" . Тим часом потрібно очистити і нарізати дрібними кубиками цибулю.
2. Картопля вимити, очистити і нарізати дрібними брусочками.
3. Курдючний жир нарізати дрібними шматочками.
4. У традиційні манти м'ясо ріжуть невеликими кубиками, але для цього спрощеного рецепта можна використовувати фарш. З'єднати м'ясо, цибуля, картопля і курдюк, ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком. Можна додати спеції для м'яса.
5. За цей час вже настоялося тісто. Його треба розкачати досить тонко.
6. Поверхня тесту потрібно трохи змастити олією.
7. Розкласти начинку рівним шаром, трохи залишаючи вільного тесту по краях.
8. Тепер потрібно звернути все в рулет, трохи притискаючи тісто на кожному витку.
9. Ретельно закріпити краю і шов рулету, щоб він не розійшовся.
10. Мантоварку потрібно змастити рослинним маслом і відправити туди рулет. Вода на той час вже повинна кипіти. Готуються ледачі манти в домашніх умовах близько 45 хвилин. Потім блюдо можна подавати до столу з улюбленим соусом.