Лже-манти
(покроковий рецепт з фото)
Багато людей люблять пельмені і манти. Наприклад, мого чоловіка за вуха не відтягнути від великої тарілки з цими смаколиками. Тому я люблю його радувати, хоч і не часто, але іноді мені це вдається.
Цього разу я вирішила дізнатися про те, як приготувати лже-манти (або ліниві манти). Вони істотно заощадять ваш час, адже їх не треба ліпити. Якщо у вас зовсім немає можливості замісити тісто, то замініть його на лаваш. Фарш беріть змішаний, з яловичини і свинини. Вийде дуже смачно, я обіцяю!
- Фарш - 600 грам
- Вода - 90 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Морква помийте, Чистий і натрію melkoy tёrke. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
До фаршу додайте сіль, морква, перець, трохи води і цибулю. Фарш добре перемішайте.
Просійте борошно. Додайте до неї яйце, сіль і воду. Замісити тісто. В кінці додайте масло.
Тісто загорніть харчовою плівкою. Потім приберіть його в холодильник на 30 хвилин.
Одну частину тіста розкачати в дуже тонкий пласт. Другу частину залиште в холодильнику.
На розкатаному тесті розподіліть половину фаршу.
Скачайте пласт в рулет. Наріжте його шматочками в 6 см. Один із способів обдурять, щоб начинка не випала. Те ж зробіть з другою половиною тіста і фаршу.
Нижню частину мантів промокніть рослинним маслом. Покладіть вироби в пароварку або мантишніца.
Варіть манти на пару протягом 40 хвилин. Приємного вам апетиту!