Лечо «Lip Бенсон»
(покроковий рецепт з фото)
Лечо - це зиязик заготівля, яку можна приготувати абсолютно по-різному. Однак основні компоненти завжди залишаються - перець, помідори і цибулю. Пропоную приготувати лечо "анкл Бенс" з кабачками.
Коли готувала цей салат вперше, то зробила всього пару баночок. Тепер щороку заготовлюю це лечо про запас. Дуже смачно! У нашій родині цей салат найулюбленіший з кабачка. З'їдається одним з перших. Можна подавати його як закуску, овочевий салат або навіть додавати в гарячі страви. У сезон кабачків неодмінно спробуйте приготувати цю зиязик заготовку. Дуже легко, а головне - смачно!
- Кабачки - 1 кілограм
- Помідори - 500 грам
- Солодкий перець - 350 грам
- Цибуля - 350 грам
- Морква - 300 грам
- Томатна паста - 150 грам
- Рослинна олія - 125 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
- Вода - 400 мілілітрів
- Каррі - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти. Вага овочів вказано вже в очищеному вигляді.
Розведіть водою томатну пасту. Додайте масло, сіль і цукор. Помішуючи доведіть суміш до кипіння.
Додайте нарізаний півкільцями або пір'ям цибулю.
Нарізаний соломкою перець.
І терту на крупній тертці моркву.
Все перемішайте і тушкуйте під кришкою 15 хвилин.
Потім додайте нарізаний невеликими кубиками кабачок. Якщо кабачок зрілий, то попередньо зніміть шкірку і видаліть насіння. Продовжуйте тушкувати все разом ще 15 хвилин.
Додайте нарізані кубиками помідори. Я попередньо шкурку знімаю, але ви можете її залишити за бажанням. Продовжуємо гасити ще 15 хвилин.
Для 2-3 хвилини до готовності додайте каррі і оцет.
Lecho "щиколотка Бенц" готово.
Розлийте лечо в стерилізовані банки, закрутіть кришками, переверніть денцем вгору, укутайте і залиште до повного охолодження. У мене вийшло 4 баночки по 600 грам і ще трохи залишилося на пробу.
Зберігати лечо можна в звичайних умовах. Вдалих вам заготовок!