«Lip Бенсон» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 13 г. 0 хв.
Соус "Губа Бенсон" на зиму з'явився в кулінарних книгах господинь приблизно 25 років назад. Саме тоді оригінал заполонив полиці магазинів, але т.К. Коштував недешево, наші кулінарочкі включили фантазію.
Опис приготування:
З огляду на простоту і доступність рецепта, Проте, варто звернути увагу на якість помідорів. Тут необхідні соковиті, м'ясисті плоди. Саме з ними ваш соус буде по справжньому смачним.
- Помідори - 500 грам
- Морква - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 250 грам
- Сіль - 16 грам
- Цукор - 50 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Лавровий лист - За смаком
- Чорний перець - За смаком (горошком)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Овочі помийте, чистий.
Овочі помийте, чистий.
Очищену цибулю пробийте в блендері або перекрутити в м'ясорубці. Перекладіть в каструлю з товстим дном.
Моркву натріть на крупній тертці і відправте до цибулі.
Помідори пробийте в блендері або перейдіть в м'ясорубці.
До овочів додайте помідори, сіль.
Перемішайте і поставте в холодильник на 10-12 годин.
По закінченню часу, зваріть маринад з рослинної олії, цукру і оцту. Як тільки маринад закипів, відразу знімайте.
Залийте маринадом овочі. Додайте перець горошком, лавровий лист. Поставте на вогонь і варіть 45-50 хвилин після закипання на вогні нижче середнього.
"Lip Benson" готовий.
Розкладіть соус по стерилізованих банках, закрийте чистими, сухими кришками і закупорте герметично. Прохолодний, приберіть в темне місце. Соус добре зберігається в кімнатних умовах.
Із зазначених інгредієнтів виходить 1 баночка об'ємом 500 мл. Смачних вам заготовок!